Overname Fortuna zo goed als rond: "Doorgroeien naar subtop"

21 september 2022, 09:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Fortuna Sittard heeft een nieuwe eigenaar. Voorzitter Isitan Gün draagt het stokje over aan Principion Holding BV van Atilla Aytekin en Umut Akpinar, die grote plannen hebben met de club. Zij krijgen in totaal 65% van de aandelen van de club in handen, al moet de overname nog wel goedgekeurd worden door de licentiecommissie van de KNVB.

De overname is inmiddels wel al dusdanig zeker, dat Fortuna het nieuws op de eigen website deelde. Daar werd ook dieper ingegaan op de ambitieuze plannen van de nieuwe eigenaren, die al sinds mei 2021 betrokken zijn bij de Limburgse club. Ook de aftredende voorzitter Gün zal niet volledig uit beeld verdwijnen. Hij behoudt twintig procent van de aandelen en zal nauw betrokken blijven bij de club. 

Gün legde uit dat de overname noodzakelijk was om verdere stappen te zetten met Fortuna Sittard. Daar was de club deze zomer al mee begonnen: de verrassende transferzomer die de club achter de rug heeft werd al grotendeels gefinancierd door Principion. "Fortuna is een club met potentie", zei de nieuwe eigenaar Aytekin. "Je moet het soms echter op een andere manier benaderen om verder te komen. Door een meerderheidsbelang te nemen, kunnen we zaken die hieraan bijdragen sneller doorvoeren."

Subtopper

"We willen doorgroeien naar de begroting van een subtopper in Nederland", ging Aytekin verder toen hij het over de concrete plannen met de club had. "Daarnaast willen we bijvoorbeeld nieuwe inkomstenstromen aanboren en de verschillende faciliteiten van de club vernieuwen en verbeteren. En we willen een hypermodern trainingscomplex bouwen. Alles moet erop gericht zijn om het maximale uit deze mooie club te halen, op alle facetten."

Lees ook: Fortuna praat met Sneijder: "Er staat heel wat te gebeuren"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen