Aanval op Van Gaal geopend: 'Nog twee maanden gedogen'

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

22 september 2022 – Louis van Gaal doet deze week weer volop van zich spreken bij het Nederlands elftal. De bondscoach kende eerst een vurig offensief tijdens zijn persconferentie en was een paar dagen later opeens weer heel vriendelijk voor de mannen en vrouwen van de media. Journalist Valentijn Driessen is er wel klaar mee. 'Nog twee maanden gedogen en dan vertrekt hij toch.'

Aanval op Van Gaal geopend: 'Nog twee maanden gedogen'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Driessen ergert zich voornamelijk aan de manier van communiceren van Van Gaal. 'Hoe fnuikend is het dan voor die hele grote koninklijke Nederlandse voetbalbond als deze Van Gaal, de bondscoach van het Nederlands elftal, weigert soms open en transparant te communiceren?', schrijft hij in zijn column in De Telegraaf. 'Het getuigt echter van geen enkel niveau van de KNVB, als werkgever van deze gewone werknemer met de status van een coryfee, dat keer op keer de andere kant wordt opgekeken.'

Volgens de journalist zou de voetbalbond moeten ingrijpen en Van Gaal moeten terugfluiten. Onder meer Wesley Sneijder, Ruud Gullit en Marco van Basten waren kritisch en eerstgenoemde zei zelf dat de bondscoach loog over het bezoek van inspanningsfysioloog Jos van Dijk. Mogelijk dat Van Gaal inmiddels ingezien heeft dat de kwaliteiten van de spelers niet goed genoeg zijn voor groot succes op het WK, schrijft Driessen.

Lees ook: Vermoedelijke opstelling Oranje: 'WK-formatie' komt in actie

'Vandaar misschien de ultieme noodsprong, het beproefde recept van stal gehaald: wij tegen zij. Het creëren van een vijandsbeeld: 'de media is tegen ons'. Zoiets valt niet beter onder de aandacht te brengen bij je spelers dan frontaal de aanval te zoeken op een persconferentie met diezelfde media', oordeelt de chef voetbal van de ochtendkrant.

Speel je favoriete casino games op Jacks.nl. Meld je aan met een 100% welkomstbonus tot €100!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd