Van Gaal verrast met opstelling Oranje: Pasveer onder de lat

22 september 2022, 19:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Louis van Gaal heeft de opstelling van Oranje voor het Nations League-duel tegen Polen onthuld. Remko Pasveer is daarin de meest opvallende basisspeler. Verder is er een basisplaast voor Cody Gakpo, die achter het spitsenduo Memphis Depay en Steven Bergwijn zal spelen. 

In aanloop naar de uitwedstrijd tegen Polen was het vooral de vraag wie de positie onder de lat zou vullen bij het Nederlands elftal. Van Gaal verraste een week geleden veel voetbalkenners door Feyenoord-doelman Justin Bijlow buiten de selectie te houden en in plaats daarvan Pasveer en Andries Noppert mee te nemen. De Ajacied mag dus op 38-jarige leeftijd meteen zijn debuut maken voor Oranje, nadat hij voor het eerst bij de definitieve selectie zat.

Verder zal ook Daley Blind aan de aftrap verschijnen, hij neemt in de 'WK-formatie' van Van Gaal de positie van linker wingback in. Dit gaat ten koste van Tyrell Malacia, die de afgelopen periode veel indruk maakte door bij Manchester United een basisplaats af te dwingen. De oud-Feyenoorder zal vanavond dus nog genoegen moeten nemen met een plaats op de bank. Dit geldt ook voor Steven Berghuis, die tijdens de thuiswedstrijd tegen Polen (2-2) nog wel in de basis stond. Het middenveld wordt dit keer gevormd door Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners, terwijl Cody Gakpo als aanvallende middenvelder vlak achter de spitsen zal komen te spelen.

Daarnaast zal zoals verwacht ook Barcelona-aanvaller Memphis Depay gewoon in de basis starten bij Oranje. De 42-voudig doelpuntenmaker bij het Nederlands elftal komt momenteel nauwelijks aan spelen toe in Spanje, maar blijft in aanloop naar het WK een belangrijke schakel in het elftal van Van Gaal. Hij zal vanavond de voorhoede vormen met Steven Bergwijn. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Hops
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat kan ook niet anders met zen neuzen team

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen