Historisch 'Ajax-aandeel' tijdens zege Oranje in Polen

23 september 2022, 07:35

Het Nederlands elftal maakte donderdagavond een uitstekende indruk tegen de nationale ploeg van Polen. Het Nations League-duel werd met 2-0 gewonnen en dat was mede te danken aan de spelers van Ajax. Nog nooit stonden er deze eeuw namelijk zoveel Ajacieden op het veld tijdens één interland.

Dat blijkt uit cijfers van Opta Sports. Remko Pasveer, Daley Blind, Jurriën Timber en Steven Bergwijn begonnen in de basiself van bondscoach Louis van Gaal. Al vrij snel kwam daar Steven Berghuis bij, die de geblesseerde Teun Koopmeiners kwam vervangen op het middenveld. In de slotfase kwam ook nog de talentvolle Kenneth Taylor binnen de lijnen als debutant.

Daarmee kwamen er tegen Polen liefst zes spelers van Ajax in actie en dat gebeurde deze eeuw nooit eerder bij een interland van het Nederlands elftal. Wel gebeurde het eens eerder in het recente verleden, want de laatste keer dat er zes spelers uit de hoofdstad meededen, was in 1996 tegen Frankrijk. In het doelpuntloze duel kwamen Edwin van der Sar, Michael Reiziger, Danny Blind, Winston Bogarde, Ronald de Boeren Patrick Kluivert in actie namens het Nederlands elftal.

Lees ook: Cijfers Oranje: Ajax-spelers sneller en vaker dan PSV en Feyenoord

Dat aantal kan deze interlandperiode overigens nog worden verhoogd, als alle Ajax-spelers in de selectie (8) tegen België in actie komen. Door de blessures bij de niet-Ajacieden (Frenkie de Jong, Memphis Depay, Teun Koopmeiners) is die kans alleen maar groter. Met Davy Klaassen – die sowieso speeltijd zal krijgen, kondigde Van Gaal aan – en Devyne Rensch zaten er twee Ajacieden nog op de bank tegen Polen. Wel kampte Berghuis met wat rugklachten en zijn inzetbaarheid is dan ook twijfelachtig.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen