Debutant Pasveer hoopt op WK: "Moet goed in de groep passen"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

23 september 2022 – Remko Pasveer (38) is trots op zijn Oranje-debuut. Tegenover de camera's van de NOS blikte de Ajax-doelman terug op zijn wedstrijd, en keek hij tevens naar de kansen die hij heeft om over twee maanden deel uit te maken van de WK-selectie van Oranje.

Debutant Pasveer hoopt op WK: "Moet goed in de groep passen"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Pasveer probeerde het duel te benaderen zoals hij dat altijd doet, ondanks het podium waarop hij voor het eerst actief was. "Ik had wel wat gezonde spanning, maar dat heb ik voor elke wedstrijd wel", zegt Pasveer in gesprek met Jeroen Stekelenburg. "Het is zeker speciaal, maar als je de focus hebt en je vaste routines vasthoudt, dan komt het vanzelf", zegt de ervaren doelman.

De keeper kreeg niet bijster veel te doen in het veld, en kon vooral in het meevoetballende gedeelte goed kennismaken met zijn nieuwe medespelers in Oranje. Pasveer was lovend over één speler in het bijzonder: "Voetballend is het lekker met Frenkie de Jong", zegt Pasveer over de middenvelder van FC Barcelona,  "ook voor een keeper. Ik kan hem onder druk altijd inspelen." In dat opzicht was het uitvallen van De Jong in de rust een aderlating, al ziet Pasveer vergelijkbare kwaliteiten in een collega-debutant: "Kenneth Taylor heeft dat ook een beetje", zo doelt Pasveer op zijn clubgenoot die in de slotfase ook zijn debuut mocht maken.

Na afloop van het duel ontving Pasveer uit handen van de bondscoach zijn traditionele haasje, en de groep werd daarbij ook toegesproken door de keuzeheer. "We hadden van Van Gaal twee doelpunten meer moeten maken, maar hij was wel tevreden", zegt Pasveer over dat moment. Over zijn eigen kansen om mee te gaan naar Qatar houdt de doelverdediger zich enigszins op de vlakte:  "Nee dat weet ik niet, uiteindelijk is het aan de bondscoach", weet Pasveer. Niet alleen zijn kwaliteiten op het veld zouden daarbij doorslaggevend moeten zijn als het aan Pasveer ligt: "Hij moet ook iemand selecteren die goed in de groep past." Voor een plaats in de groep die mee mag naar het WK heeft Pasveer concurrentie van Heerenveen-doelman Andries Noppert die in Polen op de tribune zat, en Feyenoord-keeper Justin Bijlow, die door Van Gaal niet werd opgeroepen voor de duels met Polen en België.

Speel je favoriete casino games op Jacks.nl. Meld je aan met een 100% welkomstbonus tot €100!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd