Buitenlandse media: 'Nederland kandidaat om WK te winnen'

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

23 september 2022 – De overwinning van het Nederlands elftal op Polen heeft ook buiten de landsgrenzen tot de nodige loftuigingen geleid. In de Poolse media wordt het elftal van Louis van Gaal zelfs een kans op de wereldtitel in Qatar toegedicht.

Buitenlandse media: 'Nederland kandidaat om WK te winnen'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

'Dit Nederland zoals wij ze hebben gezien is één van de kandidaten om het WK in Qatar te winnen', zo schrijft de Poolse krant Fakt. De analyse van tv-zender TVP Sport was al even lovend over Oranje: 'Er zijn wedstrijden waarin je niet weet hoe je ze verloren hebt. Er zijn wedstrijden waarin je zeker weet dat je de beste was, maar dat pech een rol speelde. En er zijn wedstrijden waarin je reikhalzend uitkijkt naar het laatste fluitsignaal, want je weet dat het niet beter gaat worden. Donderdag tegen Nederland was het zo'n wedstrijd uit de laatste categorie. Verliezen van een grootmacht in de voetbalwereld is geen schande, maar de manier waarop het ging is dat wel', zo wordt de zender door Voetbal International geciteerd.

Ook de Engelse kranten zagen een goed Nederlands elftal. 'De overwinning was verdiend voor de Nederlanders', schrijft de Daily Mail. 'Het pressie-voetbal kostte Polen regelmatig balverlies, en stelde de bezoekers in staat het tempo van de wedstrijd te dicteren', analyseert de krant het spel van Oranje. De krant keek met speciale interesse naar Cody Gakpo, die nog altijd 'Manchester United-target' wordt genoemd, al is het onduidelijk of de club van Erik ten Hag nog altijd in de markt is voor de maker van de 0-1 tegen Polen. Zijn doelpunt 'was het eindstation van een vloeiende aanval, waarbij Gakpo alleen de tot op de centimeter nauwkeurige voorzet van Denzel Dumfries hoefde binnen te tikken.'

Het Spaanse Marca zag Oranje 'een prima serie onder Louis van Gaal voortzetten'. De krant haalt de indrukwekkende statistieken van de bondscoach er nog maar eens bij: 'In zijn 58 wedstrijden als bondscoach heeft hij een saldo van 37 overwinningen, zeventien gelijke spelen en slechts vier nederlagen', schrijft het. Ook de Spanjaarden vonden het spel van Gakpo 'één van de hoogtepunten van de avond', en merken op dat de grote ster van de Spaanse competitie geen voet aan de grond kreeg tegen Nederland: 'Lewandowski kreeg amper een kans.'

Speel je favoriete casino games op Jacks.nl. Meld je aan met een 100% welkomstbonus tot €100!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd