Henry tegen Oranje op Belgische bank na rode kaart Martinez

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

23 september 2022 – België moet het zondag in de Amsterdam Arena zonder bondscoach Roberto Martinez zien te redden. De Spanjaard kreeg donderdagavond een rode kaart in het duel met Wales, en zal daarom vanaf de tribunes moeten toekijken hoe zijn elftal het er vanaf gaat brengen.

Henry tegen Oranje op Belgische bank na rode kaart Martinez

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De keuzeheer kreeg de rode prent omdat hij in de slotfase de bal vasthield, om tegenstander Wales te beletten met een snelle inworp gevaarlijk te worden. De Turkse scheidsrechter Ali Palabiyik was niet gediend van de actie en stuurde Martinez onverbiddelijk weg. Naar verwachting zal zijn assistent Thierry Henry in de Arena de honneurs waarnemen.

De Belgische spelers keken op van de in hun ogen zware straf die hun trainer kreeg voor het voorval. "Ok, het is spelbederf van de trainer, maar de scheidsrechter trok volgens mij de verkeerde kaart", zei doelman Thibaut Courtois (Real Madrid) na afloop. Ook Axel Witsel liet zich in vergelijkbare bewoordingen uit: "Als we als spelers tijdrekken, krijgen we gewoon geel", zei de middenvelder van Atlético Madrid. De straf komt Martinez bovendien op een prijzige complicatie te staan: "Ik heb gehoord dat ik nu de spelers moet trakteren op een etentje, dus dan zal ik dat maar doen", zegt Martinez.

Groepswinnaar
België won de wedstrijd tegen Wales mede dankzij de bemoeienis van Martinez met 2-1, en gaat zondag proberen Nederland van de eerste plaats in de Nations League-poule te stoten. Het heeft daarvoor echter wel een klein wonder nodig. Als de Belgen weten te winnen komt het in punten gelijk met Oranje, en dan zal het onderlinge resultaat de doorslag geven. Aangezien Nederland in juni met maar liefst 1-4 in Brussel wist te winnen, hebben de Rode Duivels alleen aan een forse overwinning genoeg om Nederland nog te kunnen passeren.

Speel je favoriete casino games op Jacks.nl. Meld je aan met een 100% welkomstbonus tot €100!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd