Wenger hoopt op stunt van Arsenal: "Geef ze een goede kans"

23 september 2022, 17:00   Bijgewerkt: 23 september 2022, 17:05

Arsène Wenger hoopt dat zijn voormalig werkgever Arsenal er weer eens in slaagt om landskampioen van Engeland te worden. De trainer uit Frankrijk ziet de Londenaren uitstekend beginnen aan het nieuwe seizoen. Wenger ziet daarom serieuze kansen voor The Gunners.

"Ik denk dat ze dit seizoen een goede kans hebben", vertelt Wenger in gesprek met Sky Sports. "Omdat ik niet echt teams zie die de competitie domineren. Natuurlijk moeten we wel rekening houden met het WK midden in het seizoen. Dat is nou eenmaal bijzonder. We moeten afwachten hoe dat de prestaties van spelers en teams zal beïnvloeden. Maar ik geef Arsenal echt een goede kans op de titel."

Wenger pakte als manager van Arsenal zelf drie titels in de Premier League. Daarnaast staan ook de FA Cup (7x) en het FA Community Shield (7x) op zijn Engelse erelijst. Het is voor de grootmacht uit Londen echter alweer een hele tijd geleden dat er feest gevierd kon worden. In 2004 werd de laatste landstitel gepakt. Daarna ging het kampioenschap naar Manchester United, Manchester City, Chelsea, Liverpool of Leicester City.

Arsenal schiet uit de startblokken

Dit seizoen is de ploeg van manager Mikel Arteta uitstekend begonnen. In de eerste zeven wedstrijden waren achttien punten gepakt. Alleen het treffen met rivaal Manchester United werd met 2-1 verloren. Desondanks is Arsenal de trotse koploper, al is het verschil met achtervolgers City en Tottenham Hotspur slechts een puntje. Volgende week staat de North London Derby tussen The Gunners en The Spurs op de planning.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen