Boskamp geeft België geen kans op WK: "Te laat voor deze groep"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

24 september 2022 – Jan Boskamp kijkt aankomende zondagavond met extra belangstelling naar het Nations League-duel tussen Nederland en België. De oud-Feyenoorder verwacht een gelijkwaardig duel, maar vermoedt niet dat een van de twee landen aankomende winter wereldkampioen zal worden. In een interview met de Telegraaf gaat de Rotterdammer uitgebreid in op de kansen van België en Nederland op het aankomende WK.

Boskamp geeft België geen kans op WK: "Te laat voor deze groep"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Of ik een Oranje Leeuw of Rode Duivel ben? Ik ben van de kleur oranje en België vind ik een fantastisch land. Beide teams, beide landen gun ik alles." Voor de wedstrijd van aankomende zondag vindt hij het lastig om een favoriet aan te wijzen. "Nederland en België zitten niet in een vergelijkbare fase, maar ik schat ze qua niveau redelijk gelijkwaardig in. Oranje heeft Frenkie de Jong en bij de Rode Duivels loopt Kevin De Bruyne. Frenkie is als opbouwer van achteruit beter, maar de Kev is aanvallend gevaarlijker en scoort ook veel meer. En bij de Belgen staat met Thibaut Courtois de beste keeper van de wereld onder de lat."

Toch denk Boskamp niet dat het Nederlands elftal een grote kans maakt op de eindzege. "Nederland was leuk de eerste helft, maar het tempo lag niet hoog hè. Als ik zie dat sommige van die Polen in de zandbak spelen, weet ik genoeg." Het probleem van Oranje zit hem vooral in de diepte van de selectie. "Bij Holland spelen goede spelers, maar zijn niet alle posities top bezet. De ploeg mist vooral een diepe spits."

Te laat voor België
België had een aantal jaar eerder meer kans op de eindzege volgens Boskamp. "België heeft de kans om wereldkampioen te worden verspeeld op het WK 2018 in Rusland. Omdat ze te angstig waren in de halve finale tegen Frankrijk." Het feit dat De Rode Duivels lang de nummer één van de wereld is geweest op de FIFA-ranking doet Boskamp dan ook weinig. "Leuk die positie, maar het stelt helemaal niets voor. Je wint er geen prijs mee. Ik had liever gezien dat België vierde stond en Europees- of wereldkampioen was geworden." De oude leeftijd van de selectie begint langzamerhand een probleem te vormen, zo vermoedt hij. "Nu is het te laat voor deze groep".

Lees ook: Martínez kijkt uit naar Oranje: "Perfecte laatste wedstrijd voor WK"

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd