Simons denkt vaak terug aan Raiola: "Hij beschermt me ook"

24 september 2022, 11:34

Xavi Simons houdt louter positieve herinneringen over aan de rol van Mino Raiola in zijn leven. De Italiaanse zaakwaarnemer overleed in april dit jaar op 54-jarige leeftijd, maar speelt nog altijd een rol van betekenis bij het PSV-talent. In een interview met ESPN gaat Simons dieper in op zijn sterke band met de man die hem vertegenwoordigde.

"We waren gewoon echt close", licht Simons de band met Raiola toe. "Ik ken Mino als persoon, dus niet hoe mensen over hem praten." Bij zijn transer naar Paris Saint-Germain was Raiola erg behulpzaam. "Mino was degene die je dingen ging uitleggen, maar uiteindelijk moet jij als speler de keuze nemen. Hij is als een vader geweest voor mij in de voetballerij", aldus Simons. Raiola vertegenwoordigde in het voetbal grote namen zoals Zlatan Ibrahimovic en Paul Pogba, maar ook de talentvolle Nederlander kon op voldoende aandacht rekenen.

"Hij heeft heel erg veel betekend voor me, zowel binnen als buiten het voetbalveld. Ik ben hem erg dankbaar, daarom heb ik hem ook als profielfoto op Instagram." Het overlijden van Raiola deed de jonge aanvaller dan ook veel. "Toen ik hoorde van zijn overlijden was het moeilijk voor m'n familie en mij. Ik denk dat hij altijd met me zal zijn en hij beschermt me ook."

Dromen van WK

Simons maakt momenteel voor het eerst deel uit van de selectie van Jong Oranje en hij bekijkt zijn carrière dan ook stap voor stap. "Op het middenveld bij Oranje heb je echt topspelers. Ik probeer eerst gewoon te presteren bij PSV en dan komt de beloning vanzelf. " Toch droomt hij stiekem al van het grote Oranje en vindt hij zichzelf niet te jong. "Voetbal heeft geen leeftijd", aldus Simons.

Lees ook: Ajax

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen