AZ-back debuteert voor verrassend Hongarije: 'Een absolute eer'

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

24 september 2022 – Milos Kerkez heeft zijn eerste wedstrijd voor de nationale ploeg van Hongarije achter de rug. De linkervleugelverdediger van AZ debuteerde vrijdagavond op bezoek bij Duitsland, dat verrassend met 0-1 werd verslagen. Op Twitter laat Kerkez weten in de wolken te zijn.

AZ-back debuteert voor verrassend Hongarije: 'Een absolute eer'

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De pas 18-jarige Kerkez werd al eerder geselecteerd voor de nationale ploeg, maar moest nog wachten op zijn debuut. Op bezoek bij Duitsland mocht hij van bondscoach Marco Rossi echter in de basis beginnen en Kerkez maakte uiteindelijk de negentig minuten vol. Hongarije won door een vroege treffer van Ádám Szalai met 0-1 en blijft zodoende stunten in de Nations League.

Lees ook: Hongarije zorgt wéér voor sensatie, pijnlijke degradatie Engeland

'Dit is een absolute eer voor mij en mijn familie. We blijven door gaan!', liet Kerkez na de wedstrijd weten via zijn Twitter-kanaal. De jongeling maakt dit seizoen een uitstekende indruk bij AZ, dat hem begin dit kalenderjaar overnam van AC Milan. Kerkez speelde tot op heden al vijftien wedstrijden namens de Alkmaarders. Daarin was hij goed voor een treffer en vijf assists.

Nations League
Kerkez mocht zijn entree maken in een uitstekend draaiend Hongarije. In groep A3 van de Nations League leken de Hongaren kansloos met Italië, Duitsland en Engeland kansloos. Met nog een duel te gaan staat Hongarije echter fier bovenaan en lonkt de finaleronde. Dan mogen de manschappen van Rossi aanstaande maandag in eigen huis echter niet verliezen van de Italianen.

  • USA - Nederland, actie Adv

    Op naar de kwartfinale: zet één euro op Nederland en win zaterdag €50,00!

    Van een euro maak je €50, als Nederland wint van de USA.

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd