Martínez gelooft nog in eerste plek: "Perfecte WK-voorbereiding"

24 september 2022, 21:54

Roberto Martínez kijkt om twee redenen uit naar het treffen tussen België en Nederland. De bondscoach van de Rode Duivels zit zelf vanwege een schorsing niet op de bank in de Johan Cruijff ArenA. Daar wil hij vooral een fanatiek België aan het werk zien in de Nations League.

"We gaan naar Amsterdam met het doel om eerste te worden in onze groep", aldus Martínez op de persconferentie. "Na de eerste wedstrijd in Brussel hebben we nog steeds de kans om over Nederland heen te gaan. Daarnaast is dit een perfecte voorbereiding op het WK. Als bondscoach kan ik spelers aan het werk zien in een uitwedstrijd tegen een rivaal en er staat ook nog wat op het spel. Alle ingrediënten om ons goed voor te bereiden op het WK zijn er wat mij betreft."

Lees ook: Alderweireld reageert op uitspraken Van Gaal: "Extra motivatie"

Martínez moet zijn taken vanwege een schorsing overdragen aan assistent Thierry Henry. "Ik zal op de tribune zitten, dat is ook nieuw voor mij. Maar ik heb me op een normale manier kunnen voorbereiden op deze wedstrijd. Alleen in de rust mag ik geen contact met de spelers hebben. Ik kijk er naar uit om Thierry Henry samen met de rest van de staf aan het werk te zien. Ik ben benieuwd hoe we daar als totale staf mee omgaan. Ik mag in ieder geval vanwege de schorsing geen contact hebben met staf en spelers."

Martínez in hetzelfde schuitje als Van Gaal

Net als Oranje-bondscoach Louis van Gaal weet Martínez nog niet wie hij mee gaat nemen naar Qatar. "In acht weken kan er veel veranderen in het voetbal. Dat heeft te maken met onder meer blessures en vorm. We werken op dit moment met een groep van 55 spelers, dat is onze lijst met mogelijke WK-gangers. Het is op dit moment onmogelijk om te weten wie er mee gaan naar Qatar. Dat is niet alleen in handen van de technische staf. Ik houd rekening met alle 55 spelers als ik de definitieve selectie ga maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen