KNVB kan absolute zilvervloot binnenhalen bij Nations League-winst

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

25 september 2022 – Zondagavond staat niet alleen de sportieve eer op het spel voor het Nederlands elftal tegen België, ook financieel zal de KNVB enorm gebrand zijn op een zege. De voetbalbond kan flink wat extra inkomsten tegemoetzien bij het behalen van de Final Four.

KNVB kan absolute zilvervloot binnenhalen bij Nations League-winst

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Om daaraan mee te mogen doen is Nederland overigens al aardig op de goede weg. Een overwinning, gelijkspel en ook kleine nederlaag is op zeker genoeg om België onder 'ons' te houden in de Nations League-poule. De KNVB kan bij de eerste plaats en het dus bereiken van de Final Four minimaal zeven miljoen (!) euro bijschrijven.

Dat bedrag kan bovendien nog oplopen tot 10,5 miljoen euro als het toernooi wordt gewonnen. Nederland ontving als deelnemer al 2,25 miljoen euro en als groepswinnaar komt dat bedrag er nogmaals bij. Als nummer twee krijgt Oranje 'slechts' 1,5 miljoen euro, maar loopt het alle potentiële bonussen in de Final Four mis.

Lees ook: Waarom een zege op Polen voor Oranje cruciaal kan zijn

In totaal keert de UEFA 106,875 miljoen euro aan alle landen. Als Nederland dus als groepswinnaar naar de Final Four gaat (2,25 miljoen als basisbedrag en 2,25 miljoen als winnaar) én zes miljoen euro als winnaar, staat de totale teller op 10,5 miljoen euro inkomende transfers. 

Prijzengeld Nations League:
Winnaar: 6.000.000 euro
Nummer twee: 4.500.000 euro
Nummer drie: 3.500.000 euro
Nummer vier: 2.500.000 euro

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd