Van Gaal niet terug pensioen in? "Goede bondscoach voor België"

25 september 2022, 14:25

Louis van Gaal (71) keerde terug uit zijn pensioen om Nederland naar het WK in Qatar te leiden en ook daar eindverantwoordelijke te zijn. Toch kan hij ook na zijn periode bij Oranje mogelijk nog gewoon aan het werk. Volgens voetbalanalist Franky Van der Elst zou hij namelijk een goede bondscoach voor België zijn.

"Louis Van Gaal zou een goede bondscoach zijn voor België", laat Van der Elst weten tegenover Het Nieuwsblad. In hetzelfde stuk komt ook Jan Boskamp aan het woord. De voormalig Feyenoorder snapt weinig van de keuzes van de Belgische bondscoach Roberto Martinez en zou de Spanjaard vervangen geen slecht idee zijn. Volgens hem verdient Charles de Ketelaere bijvoorbeeld een basisplaats.

En van het feit dat de clubloze Jason Denayer wél opgeroepen wordt, begrijpt Boskamp even weinig. "Ik snap er helemaal niks van. Zelf ben ik gek van Zinho Vanheusden. Die speelde ook nog niet bij AZ, maar is ondertussen weer fit. Roep Zinho dan op, hé. Oké, Martinez heeft er nu Zeno Debast bijgehaald en kansen gegeven. Dat is al iets, want Debast wordt een topper. Maar het mag wat meer zijn."

Lees ook: Alderweireld reageert op uitspraken Van Gaal: "Extra motivatie"

Hugo Camps

Ook de Belgische voetbalanalist Hugo Camps (79) vindt Van Gaal een goede coach. "En een voetbalkenner, zonder meer. Maar die psychologische oorlogsvoering en het afblaffen van journalisten, daar moet hij mee ophouden", kraakt hij tegenover de NOS ook een kritische noot. "Hij heeft het totaal niet nodig. Daarnaast mag hij wel wat meer respect hebben voor de media. En ook mag je aannemen dat je op die leeftijd wel tot de jaren van verstand komt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Louis is een narcist, die kennen geen respect en geen verstand met de jaren. Laat die man weer lekker gaan golfen in Portugal, het beste voor hem is dat hij dat in zijn eentje doet.😎

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen