Oranje: Van Gaal kiest voor De Roon, Janssen én Klaassen

25 september 2022, 19:26   Bijgewerkt: 25 september 2022, 21:35

Marten de Roon en Vincent Janssen hebben een basisplaats bij Oranje in het thuisduel met België. De Roon vervangt Frenkie de Jong, terwijl Janssen het vertrouwen krijgt als vervanger van Memphis Depay. Ook Davy Klaassen en Steven Berghuis verschijnen aan de aftrap. 

Het Nederlands elftal boekte afgelopen donderdag een eenvoudige 0-2 overwinning op Polen. Na afloop ging het echter vooral over de blessures bij Oranje. Teun Koopmeiners, De Jong en Memphis verschenen weliswaar allemaal aan de aftrap, maar moesten zich gedurende de wedstrijd noodgedwongen laten vervangen. Koopmeiners verliet zelfs al na een paar minuten het veld. De middenvelder van Atalanta liep een hersenschudding op en komt daardoor niet in actie tegen België. Koopmeiners verliet, evenals De Jong en Memphis, afgelopen vrijdag het trainingskamp van Oranje. 

Louis van Gaal haalde Ryan Gravenberch en Brian Brobbey bij zijn selectie als vervangers van respectievelijk De Jong en Memphis. Maar zij beginnen vanavond 'gewoon' op de bank. Van Gaal kiest tegen België voor De Roon op de plek van De Jong. De Roon verving de middenvelder van FC Barcelona afgelopen donderdag al en vulde die rol natuurlijk anders, maar meer dan prima in. Ook Janssen kon terugkijken op een goede invalbeurt. Hij verzorgde de assist voor de 0-2 van Steven Bergwijn. Janssen en Bergwijn vormen vanavond de voorhoede van Oranje. 

Ook Klaassen en Berghuis verschijnen om 20.45 uur dus aan de aftrap. Klaassen kwam in en tegen Polen niet in actie, Berghuis wel. De aanvallende middenvelder kwam na een paar minuten binnen de lijnen voor Koopmeiners. Voor de rest houdt Van Gaal zijn basiself intact. Dat betekent dat Remko Pasveer wederom onder de lat staat en de achterhoede wordt gevormd door Denzel Dumfries, Jurriën Timber, Virgil van Dijk, Nathan Aké en Daley Blind. Zij hielden afgelopen donderdag eindelijk een keer de 'nul'. Lukt dat ook tegen België, dan is het Nederlands elftal sowieso verzekerd van deelname aan de Final Four van de Nations League. Een punt volstaat om groepswinaar te worden. 

Opstelling Oranje: Pasveer; Timber, Van Dijk, Aké; Dumfries, De Roon, Berghuis; Blind; Klaassen; Janssen en Bergwijn. 

Malacia

Van Gaal houdt tegen België dus grotendeels vast aan de bekende namen. Dat betekent dat Tyrell Malacia evenals afgelopen donderdag op de bank plaatsneemt. Malacia maakte afgelopen zomer de overstap van Feyenoord naar Manchester United, waar hij inmiddels niet meer is weg te denken uit de basiself. Bij Oranje zal hij echter geduldig op zijn kans moeten wachten. Van Gaal kiest voorlopig voor Blind. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen