'FC Barcelona wil Memphis en De Jong in januari alsnog slijten'

26 september 2022, 12:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Voor Memphis Depay en Frenkie de Jong staat bij FC Barcelona opnieuw een onrustige transferwindow voor de deur. Afgelopen zomer leek het Nederlandse tweetal al hard op weg naar de uitgang, maar daar kwam uiteindelijk niets van terecht. Daarmee is een langdurig verblijf echter nog lang niet gegarandeerd.

Zo meldde AS dat FC Barcelona nog altijd een oplossing wil vinden om van het hoge salaris van De Jong af te komen. Afgelopen zomer hoopte de club dat te bereiken door hem te verkopen. Tevergeefs, zo bleek. Ook het verzoek van de club aan de middenvelder om een deel van zijn salaris af te staan, heeft vooralsnog niets opgeleverd. Daarom is de kans groot dat Barça in de winter opnieuw gaat proberen om van De Jong af te komen, te meer omdat Xavi zijn selectie dan graag zou versterken met Bernardo Silva. 

Memphis Depay

Ook Memphis zou opnieuw mogen vertrekken. Met de komst van Robert Lewandowski en Raphinha is de concurrentie voorin afgelopen zomer nog groter geworden, en het perspectief van de Oranje-aanvaller daarmee nog kleiner. Zelf wilde hij voor zijn kans strijden, maar dat leverde hem tot dusver nog niet meer dan drie wedstrijden (en één goal) op. Bovendien beschikt Memphis over een contract dat na het huidige seizoen afloopt.

In hetzelfde schuitje zit Roberto Firmino bij Liverpool. Ook hij zit in zijn laatste contractjaar en heeft niet meer de status die hij eerder had. De oplossing zou een ruildeal kunnen zijn. Zo zou Memphis in januari dus terug kunnen keren naar de Premier League, terwijl Firmino dan de omgekeerde route bewandelt. Barcelona zou in ieder geval open staan voor de spelersruil, zo verzekerde het Spaanse Sport

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen