Japan
0 – 0
Kroatië

Italië plaatst zich voor Final Four, spektakelstuk in Engeland

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

26 september 2022 – Italië gaat volgend jaar in Nederland een gooi doen naar de Nations League-titel. De Azzurri eindigde dankzij een 0-2 overwinning op de verrassende koploper Hongarije als groepswinnaar en neemt het in de eindronde in ieder geval op tegen het Nederlands elftal en Kroatië. De vierde finalist wordt dinsdagavond bekend. Daarmee maakte Italië een einde aan het Hongaarse sprookje.

Italië plaatst zich voor Final Four, spektakelstuk in Engeland

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Hongarije was in een poule des doods met Duitsland, Italië en Engeland degradatiekandidaat nummer één, maar mocht tot de laatste speeldag dromen van een plek in de Final Four. Eigenhandig maakte Hongarije echter een einde aan die droom. Een te korte terugspeelbal werd dankbaar opgepikt door Giacomo Raspadori, die daarmee de score al voor rust opende. Raspadori maakte gebruik van goed drukzetten van voormalig Feyenoord-target Wilfried Gnonto. De aanvaller van Leeds United had een basisplaats.

Federico Dimarco verdubbelde kort na rust de Italiaanse voorsprong en schoot zijn land daarmee definitief naar de finaleronde. Voor de Italianen betekende het eindelijk weer eens goed nieuws. De Europees kampioen van 2021 greep op pijnlijke wijze naast een ticket voor het wereldkampioenschap in Qatar, maar mag volgend jaar zomer in Nederland alsnog gaan strijden om een hoofdprijs.

Engeland - Duitsland
Duitsland heeft de teleurstellende Nations League-editie afgesloten met een remise tegen Engeland. Die Mannschaft revancheerde zich daarmee niet na de 0-1 zeperd van afgelopen vrijdag tegen de Hongaren. Na een overtreding van Harry Maguire mocht Ilkay Gündogan de score vanaf elf meter openen. Kai Havertz schoot zijn land na 67 minuten op rozen, maar via Luke Shaw en Mason Mount kwamen The Three Lions langszij. Daar bleef het echter niet bij. Harry Kane dacht zijn ploeg in het spektakelstuk de drie punten te schenken, maar Havertz bepaalde de eindstand uiteindelijk op 3-3.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd