Engeland
0 – 0
Senegal

Ultee blikt terug op bliksemontslag en komst Burak Yilmaz

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

27 september 2022 – De bij Fortuna Sittard ontslagen Sjors Ultee heeft voor het eerst uitgebreid gereageerd op zijn ontslag. De oefenmeester moest na drie nederlagen op rij al vertrekken. Tegenover De Limburgrer doet coach zijn verhaal over de roerige seizoensstart. 

Ultee blikt terug op bliksemontslag en komst Burak Yilmaz

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Nee. Ik ben nooit gedwongen iets te doen en ik had het ook niet gedaan. De ene keer waren de adviezen wel dwingender dan de andere. Zeker als de resultaten minder waren", vertelt Ultee over de geruchten dat de Turkse eigenaar invloed wilde hebben op de opstelling. "Ik realiseerde me wel: als je de adviezen niet opvolgt, moet je hopen dat de resultaten goed genoeg zijn om de consequenties ervan niet te hoeven dragen."

In het aan- en verkoopbeleid van Fortuna Sittard was de rol van Ultee als beginnende coach enorm beperkt. Ook bijvoorbeeld bij de komst van Burak Yilmaz. "Zo'n grote voetballer binnenhalen heeft nu eenmaal een enorme impact. Het doet iets met een ploeg en met de club. Je kunt je afvragen of het niet een te groot stuk is voor de puzzel die je moet leggen", aldus Ultee. "Omdat hij mogelijk trainer wil worden, werd mij gevraagd hem mee te nemen in hoe ik als coach tot bepaalde keuzes en beslissingen kwam. Zonder dat hij daar invloed op uitoefende."

Door alle ontwikkelingen voelde het ontslag voor Ultee vooral als 'een opluchting'. "Je werd vaak met problemen en randzaken geconfronteerd. In het beste geval kies je dan voor de minst slechte oplossing", stelt Ultee. "Ik had het gevoel in een puzzel te zitten met steeds nieuwe stukjes die eigenlijk niet goed pasten." Ook voelde hij de afstand tussen Fortuna Sittard en zichzelf telkens groeien.

Lees ook: Overname Fortuna zo goed als rond: "Doorgroeien naar subtop"

Inmiddels is Ultee al een tijdje thuis en kreeg hij de eerste aanbiedingen alweer binnen. De coach kon bij twee clubs op het hoogste niveau in het buitenland aan het werk, maar vond een nieuwe club nog te vroeg. "Het zou ideaal zijn aan het einde van dit kalenderjaar weer ergens aan de slag te kunnen. Door de lange winterstop heb je dan tenminste extra tijd om weer iets op te bouwen."

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd