Interland Brazilië ontsierd door racistisch incident met Richarlison

28 september 2022, 09:34

De interland tussen Brazilië en Tunesië is dinsdagavond ontsierd door wangedrag van enkele toeschouwers. De Braziliaanse aanvaller Richarlison kreeg na het vieren van een doelpunt een banaan naar zijn hoofd geslingerd. De voorzitter van de voetbalbond spreekt daar schande van.

Ednaldo Rodrigues was zelf ook aanwezig in Parijs, waar de Brazilianen uiteindelijk met 5-1 wisten te winnen. De voorzitter van de CBF was dus zelf getuige van het gooien van de banaan. 'Dit schokt ons. We moeten niet vergeten dat we allemaal hetzelfde zijn. Ongeacht kleur, ras of religie. Het is een fundamentele strijd om racisme van onze planeet te vegen. Ik blijf erbij dat we strenger moeten straffen.'

Op beelden is te zien dat Richarlison zijn doelpunt tegen Tunesië viert bij de cornervlag. De aanvaller van Tottenham Hotspur krijgt daarbij vanuit het stadion een banaan naar zich toe gegooid. Die wordt uiteindelijk door middenvelder Fred weer weggetrapt. In het Parc des Princes werden de spelers van Brazilië ook uitgejoeld door aanwezige toeschouwers. De spelers namen sportieve revanche door dus met 5-1 te winnen.

Brazilië kwam voor wedstrijd met statement

De hele situatie werd extra pijnlijk door een statement van de Brazilianen. Voor de wedstrijd kwamen zij namelijk het veld op met een spandoek, dat ook mee op de teamfoto ging. 'Zonder onze zwarte spelers zouden we geen sterren op onze shirts hebben. De selectie van Brazilië is fel tegen racisme', was de duidelijke boodschap van de spelers. Het is nog niet bekend of er nog stappen worden ondernomen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MrHamstring
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Iedereen is niet gelijk: iedereen is UNIEK!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen