Barcelona: kritiek PSG op transferuitgaven, Piqué wil blijven

29 september 2022, 11:49

Nasser Al-Khelaïfi heeft in een interview met Politico uitgehaald naar de transferuitgaven van FC  Barcelona. De Qatarese voorzitter van Paris Saint-Germain noemt het "oneerlijk" dat de Catalanen flink in de selectie konden investeren tijdens de afgelopen transferperiode. Ondertussen lijkt Gerard Piqué de interesse van Atlético Madrid links te willen laten liggen.

Al-Khelaïfi reageerde op het aantrekken van onder meer Robert Lewandowski en Jules Koundé door het financieel geplaagde Barcelona. "Is dat eerlijk? Nee. Is het legaal? Dat betwijfel ik", zegt hij in het interview. De grote man bij PSG kijkt daarbij naar de UEFA en andere autoriteiten die eventueel iets kunnen doen aan de situatie: "Als zij dit blijven toestaan, zullen andere clubs hetzelfde doen", vervolgt hij. "Maar ze hebben zich aan regels te houden, ik hoop dat daar goed naar gekeken wordt."

Recent liet Al-Khelaïfi zich ook al negatief uit over die andere Europese grootmacht, Real Madrid. Hij noemde het "vreemd" dat de Madrilenen de Champions League-winst van afgelopen seizoen zo uitbundig vierden, terwijl de club met de Super League juist een bom onder die competitie legde. PSG was één van de grote tegenstanders van dat plan, en Al-Khelaïfi is sindsdien voorzitter van de ECA, het samenwerkingsverband van Europese clubs.

'Piqué blijft in Camp Nou'

Gerard Piqué (35) zal Barcelona dit seizoen trouw blijven. Dat melden diverse media in Spanje. Diego Simeone zou in het clubicoon van de Catalanen een welkome versterking van zijn verdediging zien en in januari met een bod op de routinier willen komen, maar kan de komst van Piqué vergeten. De verdediger hoopt door blessureleed van onder meer Ronald Araujo de komende weken meer speelminuten voor zijn club te gaan maken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen