'Internationals Ajax zitten niet op kunstgras in Emmen te wachten'

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

29 september 2022 – In de laatste speelronde voordat het WK losbarst staat voor Ajax een uitduel met FC Emmen op het programma. Maarten Wijffels, journalist bij het Algemeen Dagblad, vermoedt dat trainer Alfred Schreuder die dag weleens een beroep zou moeten doen op een groot aantal spelers van Jong Ajax.

'Internationals Ajax zitten niet op kunstgras in Emmen te wachten'

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Wijffels vermoedt dat de internationals van de Amsterdammers zo kort voor de start van het toernooi in Qatar huiverig zullen zijn om in Drenthe het kunstgras te betreden. Hij verwacht dat Schreuder daar rekening mee zal houden: 'Aan de Oude Meerdijk kan dan een deel van Jong Ajax aan de slag', schrijft hij. In het stuk gaat Wijffels verder in over de verhoudingen tussen clubs en nationale bonden, en signaleert daarbij een gemeenschappelijk belang.

'Je hoort en leest: de belangen van clubs en nationale bonden zullen de komende weken meer dan ooit met elkaar schuren. Maar het werkt juist andersom: uitgeblust naar het WK, betekent straks óók uitgeblust (geblesseerd?) terug bij de club,' schrijft Wijffels. Hij pleit er dan ook voor dat clubtrainers zoals Schreuder volop blijven rouleren tot de start van het mondiale eindtoernooi. Dat zou moeten leiden tot frisse internationals op het WK, en daarnaast op een zo fit mogelijke spelersgroep als in de eerste week van januari de Eredivisie alweer wordt hervat.

Liverpool gaat naar Qatar
Wijffels gaat ook in op de vraag wat clubs met hun spelers aanmoeten die niet voor het WK worden opgeroepen. Hij haalt daarbij Liverpool als voorbeeld aan. Dat belegt gedurende het toernooi een trainingskamp in Qatar, waar onder meer Mohamed Salah en Luis Diaz mee naartoe gaan. Zij plaatsten zich met Egypte en Colombia niet voor de eindronde. De spelers die wel op het toernooi actief zijn, kunnen na hun uitschakeling direct aansluiten bij het elftal van Jürgen Klopp. De Premier League gaat nóg sneller weer van start na Qatar, namelijk op Boxing Day (Tweede Kerstdag). Dat is amper een week na de WK-finale die op 18 december wordt gespeeld.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd