Van Nistelrooij prijst sterspeler: "Heeft echt stappen gemaakt"

30 september 2022, 12:19

Ruud van Nistelrooij is blij met de prestaties van zijn spelers bij hun nationale ploegen. Vooral het spel van Cody Gakpo kon de goedkeuring van de trainer wegdragen. "Hoe hij presteerde en zijn rendement haalde op dat niveau. Dat zijn wel stappen die hij gemaakt heeft", sprak de trainer tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel met SC Cambuur van zaterdag.

Gakpo blonk uit in het duel van het Nederlands elftal tegen Polen (2-0). Binnen een kwartier was hij het eindstation van een vloeiende aanval, en zette hij het elftal van Louis van Gaal op een 1-0 voorsprong. "Het was een geweldige wedstrijd om te zien", zegt Van Nistelrooij over het duel met de Polen. Hij voorziet dat Gakpo in Qatar weleens minuten kan gaan maken. "Dat hij op weg naar het WK daar in de basis staat was mooi", zegt Van Nistelrooij.

Ook veel teamgenoten van Gakpo waren actief voor hun land. De oefenmeester haalde een aantal van hen aan tijdens de persconferentie. "Guti heeft een wereldreis gemaakt vanuit Los Angeles", zegt Van Nistelrooij. "Gelukkig heeft Ibrahim Sangaré zijn duels in Frankrijk gespeeld", vervolgt hij, "en Ismael Saibari bij Marokko en Xavi Simons bij Jong Oranje. Die jongens hebben allemaal gespeeld en gereisd."

Koploper

Van Nistelrooij is niet bezig met de koppositie die zijn elftal momenteel inneemt. "We zijn nog maar zeven wedstrijden onderweg, dus dat betekent nog niet zoveel." Het spel van zijn ploeg tegen Feyenoord, dat met 4-3 verslagen werd, stemde hem wél tevreden. "Het gaat erom waar we staan in onze ontwikkeling. Ik heb wel twee dagen nagenoten van het duel met Feyenoord. Die lijn willen we graag doorzetten tegen Cambuur."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen