Mogelijk tóch nog andere opponent Oranje: Chili stapt naar CAS

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

30 september 2022 – Het is nog steeds niet helemaal duidelijk of het Nederlands elftal wel tegen Ecuador speelt in de groepsfase op het WK in Qatar. Het land plaatste zich weliswaar voor het eindtoernooi en werd gekoppeld aan Oranje, maar zette mogelijk een speler in die niet speelgerechtigd was. Byron Castillo (23) zou namelijk de Colombiaanse nationaliteit hebben.

Mogelijk tóch nog andere opponent Oranje: Chili stapt naar CAS

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

En dus hoopt Chili nog altijd op het WK-ticket. Eerder diende dat land ook al protest aan bij de FIFA, maar de wereldvoetbalbond besloot om daar niets mee te doen en het WK-ticket bij Ecuador te laten. Daardoor neemt het Zuid-Amerikaanse land een volgende stap: ze gaan de zaak aanvechten bij het Internationaal Sporttribunaal (CAS).

Chili heeft gevraagd aan het CAS om voor 10 november een uitspraak te doen in deze zaak. Uit gelekte documenten zou blijken dat Castillo helemaal geen Ecuadoriaan, maar een Colombiaan is. Omdat hij speelminuten heeft gemaakt in de WK-kwalificatiewedstrijden, hoopt Chili af te dwingen dat die wedstrijden als ongeldig worden verklaard. Chili is het hoogstgeplaatste land dat niet naar Qatar gaat, al zou ook Peru nog aanspraak kunnen maken op WK-ticket.

Lees ook: De Visser waarschuwt Oranje voor potentiële WK-verrassing

De Ecuadoriaanse voetbalbond (FEF) zou vier jaar geleden al onderzoek hebben gedaan naar de echte identiteit van Castillo. Daarbij zou naar voren zijn gekomen dat de Ecuadoriaanse geboorteakte van de rechtsback van de speler van Club Léon vals is. Toch speelde hij in totaal al twaalf interlands voor Ecuador, bij wie hij ondanks deze hele soap gewoon minuten blijft maken. Senegal en thuisland Qatar zijn de andere tegenstanders van het Nederlands elftal in Qatar. 

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd