Vijf eredivisie-miljoenenaankopen die vooralsnog teleurstellen

1 oktober 2022, 12:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Honderden miljoenen pompten de achttien eredivisieclubs afgelopen zomer gezamenlijk in nieuwe spelers, van wie verwacht werd dat ze tot absolute revelaties van Nederland zouden uitgroeien. Niet alle topaankopen slagen er vooralsnog echter in om hun waarde te bewijzen. FCUpdate.nl zet vijf aankopen op een rijtje die teleurstellen.

Owen Wijndal (Ajax)

Ajax had de linksback al jaren op de korrel, deze zomer kwam de langverwachte samenwerking er dan eindelijk. AZ ontving tien miljoen euro voor de linksback die in Amsterdam jarenlang de linkerflank zou moeten bestrijken. Een blessure wierp Wijndal echter ver terug. Inmiddels is de linkspoot volledig hersteld, maar lijkt hij links achterin de concurrentiestrijd te hebben verloren van Daley Blind. Wijndal zal geduld moeten hebben en vooral beterschap moeten tonen, want zijn optredens waren voor zijn fysieke malheur nog niet overtuigend.

Florian Krüger (FC Groningen)

Met een transfersom van 1,3 miljoen euro mag Krüger met recht tot topaankoop van FC Groningen bestempeld worden. De 23-jarige Duitser blijkt echter nog niet de gedroomde vervanger van de verkochte Jørgen Strand Larsen. Krüger begon als basisspeler, maar verloor zijn plek al snel aan de Amerikaanse huurling Ricardo Pepi. Voor de voormalig Duits jeugdinternational lijkt daardoor de komende weken een rol als bankzitter het devies.

Ahmetcan Kaplan (Ajax)

De Turkse voetbalbond meldde afgelopen week dat Ahmetcan Kaplan een zware blessure heeft opgelopen aan zijn knie, 2aardoor hij vermoedelijk maanden buitenspel zal zijn. Het is een enorme domper voor de verdediger zelf én zijn nieuwe werkgever Ajax, waar hij werd gezien als vervanger van de verkochte Perr Schuurs. Kaplan zal waarschijnlijk nog maanden moeten wachten voordat hij kan laten zien dat Ajax terecht 9,5 miljoen euro voor hem heeft neergeteld.

Guus Til (PSV)

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Guus Til in de Johan Cruijff Schaal en in de topper tegen Feyenoord zijn waarde al dubbel en dwars heeft bewezen. Toch zal het voor de aanvallende middenvelder steken dat hij bij PSV zijn basisplaats al vroeg is kwijtgeraakt. De veelscorende nummer tien staat in de pikorde onder toptalent Xavi Simons en lijkt daardoor het WK in Qatar definitief aan zich voorbij te moeten laten gaan. Zeker als Luuk de Jong hersteld is, zal Til vaker dan hem lief is op de bank plaatsnemen. Als miskoop zal Til echter niet bestempeld worden bij PSV: met zijn prijskaartje van vier miljoen euro heeft Til zijn waarde al bewezen.

Jorge Sanches (Ajax)

Vijf miljoen euro, vijf invalbeurten. Jorge Sanches heeft het Amsterdamse publiek nog nauwelijks kunnen laten zien wat hij in zijn mars heeft. Rechts achterin geeft Ajax-coach Alfred Schreuder de voorkeur aan jeugdtalent Devyne Rensch, die de loodzware erfenis van Noussair Mazraoui op zijn schouders draagt. Sanches zal seniorendagen weken in het moordende schema hopen op een kans om zich vanaf de start te bewijzen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen