Gakpo herpakt zich na moeilijke periode. "Elke maand word ik beter"

1 oktober 2022, 13:21

Cody Gakpo verkeert momenteel in de vorm van zijn level. De jonge aanvaller maakte de afgelopen interlandperiode al indruk bij het Nederlands elftal en heeft nu ook de prijs voor Eredivisie-speler van de maand september gewonnen. In een interview met ESPN reageert Gakpo op de individuele prijs en blikt hij terug op een rumoerige periode.

In de gewonnen topwedstrijd tegen Feyenoord (4-3) was Gakpo de grote man aan de zijde van PSV met drie assists en een doelpunt. Toch begon het seizoen lastig voor Gakpo met PSV. "We zijn moeilijk begonnen en hebben veel kritiek over ons heen gekregen, maar uiteindelijk sluiten we de maand goed met een topper die we dan winnen (tegen Feyenoord, red.)." Het was voor Gakpo de eerste keer dat hij deze prijs won en de jonge aanvaller wil die stijgende lijn doorzetten. "Elke maand probeer ik een betere speler te worden."

"In de transferperiode denk je eigenlijk continu na over wat je gaat doen. Het kan zomaar elke dag de laatste dag zijn bij PSV en dat slaat aan bij een persoon, bij mij in ieder geval. Zelfs wedstrijd speelt dat onbewust mee." Het communiceren met de media vindt Gakpo tijdens de transferperiode goed te doen. "Ik probeer altijd eerlijk en oprecht antwoord te geven", zegt hij. "Ik heb vaak gezegd dat ik het nog niet wist, dat was ook de waarheid. Nee, ik vind het niet erg als journalisten er naar vragen."

Rol bij Oranje

Op zijn periode bij het Nederlands elftal kijkt Gakpo positief terug. "Het was een goede week en we hebben de interlandperiode goed afgesloten." Bondscoach Louis van Gaal had voor Gakpo andere posities in gedachten dan bij PSV, waar hij doorgaans als linksbuiten speelt. Over zijn nieuwe positie was hij niet verbaasd. "De trainer ziet mij ook als nummer 'tien' en eventueel ook in de spits. We hadden het er in de vorige periode al over gehad en ik denk dat het uiteindelijk wel redelijk is gegaan." Zijn doel voor de komende weken is glashelder. "Ik denk heel veel wedstrijden spelen, veel slapen, goed eten en dan hopelijk mee naar het WK", aldus Gakpo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen