Atlético Madrid drukt Sevilla dieper in degradatienood

1 oktober 2022, 20:27

Sevilla is er niet in geslaagd de onderste regionen van La Liga te verlaten. In het thuisduel met Atlético Madrid ging de ploeg van Julen Lopetegui met 0-2 onderuit. Karim Rekik had een basisplaats bij Sevilla, maar moest de strijd nog binnen het half uur staken. Atléti vindt door de overwinning juist weer enigszins de aansluiting bij de (sub)top van de Spaanse competitie.

Bij Atlético brak middenvelder Koke (30) vandaag een stokoud record. De Spaans international speelde in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán zijn competitiewedstrijd nummer 554(!) voor de club. Daarmee is hij Abelardo Rodriguez, die tussen 1959 en 1976 tot 553 duels voor Atléti kwam, nu voorbij als speler met de meeste competitiewedstrijden.

Sevilla is aan een slechte seizoensstart bezig en kon ook zaterdagavond geen indruk maken. De bezoekers uit Madrid kwamen net binnen een half uur op voorsprong toen Marcos Llorente de Marokkaanse doelman Yassine Bounou verschalkte. Na rust deed Alvaro Morata ook een duit in het zakje: 0-2. Sevilla wilde daarna wel, maar kon het Atlético-doelman Jan Oblak niet lastig genoeg maken. Aan de andere kant loerde het elftal van Diego Simeone op de counter, maar miste het de scherpte voor het doel om er nog een derde treffer bij te prikken. 

Sevilla degradatiekandidaat?

Door de nederlaag heeft Sevilla nog altijd maar vijf punten verzameld. Met dat aantal staan de Andalusiërs vooralsnog slechts zestiende in de Spaanse competitie. Atlético met de driepunter in de pocket weer omhoog kijken. Het elftal van Diego Simeone staat met dertien punten nu vijfde. Het heeft wel vijf punten achterstand op koploper en stadgenoot Real Madrid, dat zondagavond pas in actie komt en dus ook nog een duel tegoed heeft.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen