Ajax mist koppositie door verrassend gelijkspel tegen Eagles

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

1 oktober 2022 – Ajax is er maar deels in geslaagd te profiteren van de misstap van PSV eerder op deze zaterdag in Leeuwarden. De ploeg van Alfred Schreuder speelde in de eigen Arena met 1-1 gelijk tegen Go Ahead Eagles. Davy Klaassen zette de landskampioen nog wel op voorsprong, maar met een doelpunt van Willum Willumsson kwamen de bezoekers uit Deventer een kwartier voor tijd terug in de wedstrijd. Door de 1-1 is niet Ajax maar AZ, dat eerder met 1-4 in Groningen won, de nieuwe koploper in de Eredivisie. Ajax kende zo een slechte generale voor het Champions League treffen met Napoli aanstaande dinsdag. 

Ajax mist koppositie door verrassend gelijkspel tegen Eagles

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Met de basisdebutanten Lucas Ocampos en Florian Grillitsch trad Ajax aan tegen de angstgegner van het vorige seizoen. Tenslotte was het Go Ahead Eagles dat verleden seizoen won en gelijkspeelde tegen de Amsterdammers. Na twee achtereenvolgende zeges voor de interlandbreak was er voor Trainer René Hake geen reden om te sleutelen aan zijn basiself. Dat Go Ahead vertrouwen haalde uit beide statistieken bleek wel uit de eerste helft. Ajax mocht de bal hebben, maar echt gevaarlijk werden de Amsterdammers. Het tempo lag laag en de Eagles stonden goed. Werd Ajax toch gevaarlijk dan wierpen de Go Ahead-verdedigers zich succesvol voor de bal. Ajax had via Brobbey wel op 1-0 kunnen komen, nadat de rug van Davy Klaassen gelukkigerwijs de bal voor de voeten van de Ajax-spits wist te brengen. De vervanger van Mohammed Kudus wist het laatste zetje niet voldoende te geven en Go Ahead-doelman Jeffrey de Lange bracht met kunst en vliegwerk redding.  Vlak voor rust had diezelfde de Lange geen antwoord op de inzet van mister 1-0, Davy Klaassen. Dusan Tadic gaf aan en Davy Klaassen kwam goed voor zijn man om voor de 100e maal bij een doelpunt betrokken te zijn en zo de belangrijke openingstreffer te maken. 

Ajax leek bij aanvang van de tweede helft direct de wedstrijd in het slot te willen gooien. Met meer energie dan in de eerste helft werd Go Ahead teruggedrongen wat uiteindelijk leidde tot een schietkans voor de verder onopvallende Lucas Ocampos. Kenneth Taylor, de kersvers international had eveneens een prima mogelijkheid om de 2-0 binnen te schieten, maar zag zijn schot goed gepakt worden door Jeffrey de Lange. Ajax liet na het duel te beslissen, waarna Go Ahead brutaler en brutaler werd en loerde op dat ene kansje dat komen zou. En zo geschiedde. De ingevallen Finn Stokkers wist na een prima uitbraak de ruimte goed te benutten en zijn snaarstrakke voorzet bereikte de mee opgekomen IJslander Willum Willumsson die zijn inzet via de hand van Remco Pasveer binnen zag vallen. De 1-1 was voor de Deventernaren loon naar werken, voor Ajax een fikse tegenvaller met het oog op Napoli dinsdag aanstaande. Alfred Schreuder probeerde nog wat te forceren op het eind. Hij bracht onder andere Berghuis en Kudus in, nadat eerder ook Álvarez en Bergwijn in waren gevallen, maar Go Ahead bleef relatief eenvoudig overeind. 

Voor Ajax zijn de druiven extra zuur nu de koppositie ook aan AZ gelaten moet worden. Voor Go Ahead zijn het prima weken en zij kijken dan ook vol vertrouwne uit naar het thuistreffen met Cambuur.

Opstellingen en beoordelingen:* 

Ajax: Pasveer 7; Rensch 6; Timber 6 (83. Lucca); Bassey 5,5; Blind 7; Grillitsch 5,5 (62. Álvarez 6); Taylor 6,5; Ocampos 6 (63. Bergwijn 5,5); Klaassen 6,5(83. Berghuis-); Tadic 7; Brobbey 6 (83. Kudus). 

Go Ahead Eagles: De Lange 7,5; Deijl 7,5; Amofa 6,5 (46. Nauber 7); Jay Idzes 7; Kuipers 7; Linthorst 7; Willumsson 8; Rommens 7,5; Adekanye 6 (73. Berden);  Edvardsen 7 (89. Fontan); Lidberg 5,5 (62. Stokkers 7,5)

Man of the Match: Jeffrey de Lange

*Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd