Cocu opent Vitesse-tijdperk met nederlaag: "Niet geschrokken"

2 oktober 2022, 10:40   Bijgewerkt: 2 oktober 2022, 10:46

Phillip Cocu kijkt er niet van op dat zijn Vitesse zaterdagavond verloor op bezoek bij FC Twente. De nieuwe trainer van de Arnhemmers zag zijn ploeg met 3-0 onderuit gaan in de Grolsch Veste. Na de wedstrijd gaf Cocu wel aan dat er betere resultaten moeten komen.

"We zijn vandaag verslagen door een ploeg die beter was", aldus de opvolger van de vertrokken Thomas Letsch na afloop van het duel voor de camera van ESPN. "Ik ben niet geschrokken, omdat we tegen een sterk FC Twente speelden. Ze hebben gewoon een sterke ploeg. Ik heb ze ook tegen PSV gezien, Twente kan ergens op terugvallen. Ook als ze een keer een mindere dag hebben. Wij zijn nog niet zo ver."

Lees ook: Vitesse-debuut Cocu niet geslaagd: Twente in Enschede te sterk

Cocu zag ook positieve dingen aan de kant van de kwakkelende Arnhemmers. "Ik ben tevreden over de houding van mijn ploeg en wil geen koppies naar beneden zien. We zullen altijd blijven vechten voor een goed resultaat. Het voetbal zit echt wel in de ploeg. We hebben spelers die creatief kunnen zijn. Maar we hebben nog niet veel tijd gehad. Het is duidelijk dat we naar een hoger niveau moeten."

Vitesse in de degradatiezone

Door de nederlaag in Enschede staat Vitesse na acht wedstrijden op vijf punten. Dat betekent dat de ploeg van Cocu momenteel op de zestiende plek van de Eredivisie staat. Volgende week zondag staat er een belangrijk treffen op het programma in het GelreDome. Daar speelt Vitesse tegen Fortuna Sittard, dat ook zwak is begonnen aan het voetbaljaar. Fortuna speelt vanmiddag nog tegen FC Volendam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen