'Dronken voetbalfans op WK in Qatar naar ontnuchteringstenten'

2 oktober 2022, 11:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Voetbalfans die van plan zijn om later dit jaar op het WK in Qatar de nodige alcohol te nuttigen, moeten rekening houden met een opmerkelijke maatregel. Het lijkt er namelijk op dat dronken voetbalfans tijdelijk in ontnuchteringstenten worden geplaatst. Daar moeten ze dan even bijkomen.

Volgens het Engelse medium The Times is dat een van de maatregelen die worden genomen in Qatar. Dat zou betekenen dat het land zich behoorlijk coulant op gaat stellen. In eerste instantie werd namelijk gesproken van gevangenisstraf. Supporters die te veel hebben gedronken, moeten dus plaatsnemen in een speciale tent. Daar zal worden beoordeeld wanneer ze weer de openbare weg op mogen.

Lees ook: Deze titelkandidaten reizen in topvorm af naar het WK in Qatar

Het is overigens niet zo dat er bij het minste of geringste al wordt ingegrepen. In de basis zijn de ontnuchteringstenten bedoeld voor toeschouwers die betrokken zijn bij 'kleine incidenten' of fans die 'een bedreiging vormen voor zichzelf of hun omgeving'. Het is dus niet aan te raden om de volledige dag dronken de straat op te gaan in Qatar. De politie is paraat om in te grijpen.

Qatar is streng als het gaat over alcohol

In Qatar zijn de regels wat betreft alcohol zeer streng. In het islamitische land is het volgens de wet verboden om in het openbaar te drinken. Dat wordt tijdens het WK dus even opzij geschoven, maar dat betekent niet dat alle remmen los kunnen voor de voetbalfans. Het WK begint eind dit jaar op zondag 20 november. De finale van het mondiale toernooi wordt afgewerkt op zondag 18 december.

Reacties

HenkVoetbalbier
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een feest gaat dit toernooi worden. 😂

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen