Ten Hag krijgt met United pak slaag in eerste Manchester Derby

2 oktober 2022, 16:50   Bijgewerkt: 2 oktober 2022, 16:55

Manchester United heeft zondagmiddag een dikke nederlaag geleden op bezoek bij stadgenoot Manchester City. De ploeg van manager Erik ten Hag werd in het Etihad Stadium behoorlijk van de mat gespeeld en ging uiteindelijk met een 6-3 pak slaag naar huis. United had geen antwoord op Erling Haaland en Phil Foden.

Ten Hag had in zijn basiself plaatsen vrij gehouden voor Tyrell Malacia, Lisandro Martínez en Antony. Zij konden echter niet voorkomen dat City halverwege al op een 4-0 voorsprong stond. Foden opende al na acht minuten te scoren en maakte voor de thee ook nog zijn tweede treffer. Doelpuntenmachine Haaland deed ook tot twee keer toe een duit in het zakje en zorgde ervoor dat de Manchester Derby halverwege al beslist was.

In de tweede helft mocht United even dromen van een ommekeer, toen Antony op fraaie wijze voor de 4-1 zorgde. Die hoop was van korte duur, want Haaland en Foden bleken niet te houden in het Etihad Stadium. De aanvallers van The Citizens voltooiden allebei hun hattrick en deden Ten Hag op die manier ontzettend veel pijn. In de slotfase was Anthony Martial nog goed voor de 6-2 en 6-3, maar dat bleken twee kleine doekjes voor het bloeden.

City zit Arsenal op de hielen

Door de dikke zege blijft City in het spoor van koploper Arsenal, dat eerder dit weekend al won van aartsrivaal Tottenham Hotspur. De Londenaren hebben na acht wedstrijden 21 punten bij elkaar gevoetbald en worden op de hielen gezeten door City. De manschappen van Josep Guardiola hebben een puntje minder. United moet aan de bak om bovenin mee te blijven draaien. De ploeg van Ten Hag staat met twaalf punten op de zesde plek.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen