Dit deden de Europese opponenten van Ajax, PSV, Feyenoord en AZ

2 oktober 2022, 21:37   Bijgewerkt: 2 januari 2023, 10:52

AZ boekte een eenvoudige overwinning op FC Groningen, PSV blameerde zich in Leeuwarden, Ajax kwam in de eigen Johan Cruijff Arena niet verder dan een gelijkspel tegen Go Ahead Eagles en ook Feyenoord liet punten liggen. Enkel AZ beleefde dus een uitstekende generale voor de derde Europese midweek. Maar hoe presteerden de tegenstanders van onze deelnemers?

Ajax

De Amsterdammers hadden na de nederlagen op Anfield en in Alkmaar wat recht te zetten tegen Go Ahead Eagles, maar legden wederom een matige vertoning op de mat. Ajax is het duidelijk even kwijt. En dan komt dinsdagavond ook nog eens Napoli naar Amsterdam. De Italianen verkeren in topvorm en waren zaterdag met 3-1 te sterk voor Torino. De komende tegenstander van Ajax gaat samen met Atalanta Bergamo aan kop in de Serie A.

Ook Liverpool en Rangers FC kwamen in actie. Het was voor Liverpool de eerste wedstrijd sinds het treffen met Ajax op 13 september. De ploeg van Jürgen Klopp knokte zich in de thuiswedstrijd tegen Brighton terug van een 0-2 achterstand en ging op een gegeven moment zelfs met 3-2 aan de leiding. Maar Brighton slaagde er toch nog in een punt uit het vuur te slepen. Rangers FC deed daarentegen wat het moest doen. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst won met 0-4 van Hearts.

PSV

De ploeg van Ruud van Nistelrooij zou het in de week voor de interlandperiode eigenlijk opnemen tegen Arsenal, maar wegens het overlijden van koningin Elizabeth, met als gevolg een tekort aan beveiligers, ging die ontmoeting niet door. Voor PSV misschien wel beter, want Arsenal verkeert in uitstekende vorm. Zaterdag was het met 3-1 te sterk voor rivaal Tottenham Hotspur.

PSV neemt het komende week niet op tegen Arsenal, maar tegen FC Zürich. De regerend landskampioen van Zwitserland is de huidige hekkensluiter (!). Daar kwam dit weekend geen verandering in. FC Zürich speelde met 1-1 gelijk tegen Grashoppers en beleefde dus een teleurstellende generale voor het treffen met PSV. FK Bodo/Glimt boekte daarentegen een 1-4 zege op Lillestrom.

Feyenoord

De Rotterdammers maakten onlangs indruk door Sturm Graz naar een 6-0 nederlaag te spelen. Daarmee herstelden ze zich uitstekend van de pijnlijke nederlaag bij Lazio. Donderdag wacht Midtjylland. Waar Feyenoord niet wist te winnen van NEC, speelde Midtjylland met dezelfde cijfers (1-1) gelijk tegen Viborg. De komende tegenstander van Feyenoord in de Europa League staat op de zevende plaats in de Deense competitie.

Lazio werkte vandaag aan het goede gevoel. De Romeinen waren in eigen huis met 4-0 te sterk voor Spezia. Daarmee beleefde Lazio een prima generale voor de ontmoeting met Sturm Graz, waarin het na de gênante vertoning op bezoek bij Midtjylland het nodige heeft recht te zetten. Ook Sturm Graz heeft een goed weekend achter de rug: Austria Wien werd in eigen huis op een 0-3 nederlaag getrakeerd. 

AZ

De Alkmaarders zijn de verrassende koploper van de Eredivisie en gaan ook in hun Conference League-groep aan de leiding. Apollon, de tegenstander donderdag, pakte pas één punt. Het speelde vandaag de topper tegen Paphos FC. Apollon kwam een paar minuten voor het rustsignaal op een 0-1 achterstand, maar maakte in de tweede helft gelijk en hield zodoende een punt over aan het treffen met de nummer twee van Cyprus.

De andere tegenstanders van AZ in de Conference League, Dnipro en FC Vaduz, kijken ieder met een ander gevoel terug op dit weekend. Waar Dnipro met 3-0 te sterk was voor FK Lviv, verloor FC Vaduz met 0-2 van FC Stade Lausanne-Ouchy.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen