Toekomst Bosz hangt aan zijden draadje; Juve overtuigt eindelijk

2 oktober 2022, 22:36

Olympique Lyon heeft zondagavond geen einde weten te maken aan de reeks nederlagen. De ploeg van Peter Bosz ging ook op bezoek bij RC Lens onderuit: 1-0. Daardoor lijkt de toekomst van Bosz bij Lyon nu toch écht aan een zijden draadje te hangen.

Lyon eindigde in het afgelopen seizoen op een teleurstellende achtste plaats en werd in de Europa League roemloos uitgeschakeld door West Ham United. De clubleiding sprak desondanks haar vertrouwen uit in Bosz, die dit seizoen natuurlijk wel moest gaan presteren. Maar de competitiestart houdt niet echt over. Lyon haalde uit de eerste acht wedstrijden slechts dertien punten. De laatste drie duels voor de interlandperiode werden zelfs allemaal verloren.

De ploeg van Bosz had op bezoek bij RC Lens dus het nodige recht te zetten. Maar een goed resultaat zat er eigenlijk geen moment in. De thuisploeg was de dominante partij in de eerste helft en kreeg een aantal goede mogelijkheden om de score te openen. Maar de bezoekers hadden aan doelman Antony Lopes te danken dat de rust met een 0-0 tussenstand werd bereikt. In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Lyon leek zich desondanks naar een punt te knokken.

In de slotfase ging het echter alsnog mis. RC Lens kreeg een strafschop en die werd benut door Florian Sotoca. Lyon kwam de late dreun niet meer te boven en leed de vierde nederlaag op rij. De achterstand op nummer twee Olympique Marseille is inmiddels opgelopen tot tien punten. Het lijkt niet meer de vraag óf, maar wannéér Bosz zijn spullen moet gaan pakken.

Juventus-Bologna (3-0)

Ook Juventus heeft geen al te beste seizoensstart achter de rug. De Oude Dame haalde slechts tien punten uit de eerste zeven duels. Ook in de Champions League kon de recordkampioen nog geen potten breken. De eerste én tweede groepswedstrijd werden verloren. Maar het lijkt erop dat de interlandbreak Juventus goed heeft gedaan. Op eigen veld werd er immers overtuigend afgerekend met Bologna. Filip Kostic opende na 24 minuten de score, waarna de thuisploeg in de tweede helft via Dusan Vlahovic en Arek Milik verder afstand nam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen