AZ-spelers maken indruk: "Doet mij denken aan Arnautovic"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

3 oktober 2022 – AZ heeft een heerlijk weekend achter de rug. De Alkmaarders boekten zaterdagavond een probleemloze 1-4 overwinning op FC Groningen, zagen PSV onderuit gaan in Leeuwarden en Ajax gelijkspelen tegen Go Ahead Eagles, waardoor zij de verrassende nieuwe koploper zijn. Bovendien maakte sterspeler Jesper Karlsson zijn rentree. Hij maakte direct een goede indruk.

AZ-spelers maken indruk: "Doet mij denken aan Arnautovic"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De Zweedse aanvaller was vorig seizoen de absolute smaakmaker bij AZ. In de Eredivisie alleen al was hij goed voor vijftien doelpunten en dertien assists in 34 wedstrijden. Zijn prestaties bleven natuurlijk niet onopgemerkt. Karlsson kon zich verheugen op buitenlandse interesse, maar AZ wilde hem niet laten gaan. Door een spierblessure moest hij de eerste twee maanden echter geblesseerd toekijken. Zaterdagavond maakte hij in Groningen eindelijk zijn rentree.

Karlsson was meteen trefzeker en krijgt van Romano Denneboom een plek in zijn Elftal van de Week bij De Telegraaf. "Karlsson speelde als een soort valse spits en is een mooie technische speler om naar te kijken, van wie je hoort dat-ie enorm voor de sport leeft. Ik krijg bij hem een beetje hetzelfde gevoel als bij Marko Arnautovic", aldus de oud-speler van onder meer NEC, FC Twente en Sparta. "Je ziet dat Karlsson zichzelf echt een goede speler vindt, maar dat ís hij ook. Als je er zo lang uit hebt gelegen door een blessure en er direct weer op deze manier staat, met een goal, dan is dat knap."

Reijnders
Karlsson is niet de enige AZ-speler die een plekje heeft bemachtigd in het elftal van Denneboom. Ook Tijjani Reinders maakte een goede indruk op de voormalig voetballer. "Hij is mijn beste speler van de week. Hij speelt al tijden echt heel sterk en heeft zich ontwikkeld tot één van de bepalende spelers bij AZ, de huidige koploper. Tegen FC Groningen was hij bij drie goals betrokken en vooral zijn assist op de derde van Kerkez, tussendoor in de diepte, was een fijne." Reijnders vormt een sterk duo met Jordy Clasie. "Ook Clasie speelde sterk. Daar zal Reijnders in zijn rug veel aan hebben op het veld."

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd