Reijnders schrok van aanslag op Brobbey: "Harder dan verwacht"

3 oktober 2022, 11:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Tijjani Reijnders erkent dat hij onlangs goed is weggekomen na een harde overtreding op Brian Brobbey. De middenvelder van AZ kreeg van scheidsrechter Bas Nijhuis slechts een gele kaart en die kleur had eigenlijk anders moeten zijn. Dat liet Reijnders weten bij De Voetbalkantine van ESPN.

"Voor mij was het op dat moment de counter eruit halen", vertelde Reijnders over het moment, dat twee weken geleden plaatsvond in de wedstrijd tussen AZ en Ajax. "Ik raakte hem harder dan verwacht. Op de beelden zie je ook terug dat ik er zelf van schrok. Het was natuurlijk nooit de bedoeling om hem geblesseerd te trappen. Gelukkig kwam ik weg met geel, maar het het ook zomaar rood kunnen zijn. Daar hield ik zelf wel rekening mee."

Lees ook: Dit deden de Europese opponenten van Ajax

Brobbey kwam er gelukkig zonder kleerscheuren vanaf, maar liet wel meteen zijn onvrede merken aan het adres van Reijnders. De gele kaart voor de middenvelder bleef, ondanks de aanwezigheid van de VAR, gewoon staan. "Ik heb geen contact meer hem Brobbey gehad. Ajax was na de wedstrijd vrij snel weer van het veld af. Het is niet zo dat ik hem contact heb via app of iets dergelijks. Maar het was sowieso niet mijn bedoeling om hem zo te raken."

AZ is nog altijd ongeslagen in de Eredivisie

De wedstrijd tussen AZ en Ajax eindigde uiteindelijk dus in een 2-1 overwinning voor de Alkmaarders. Inmiddels is de ploeg van trainer Pascal Jansen zelfs de trotse koploper van de Eredivisie. AZ is als enige club nog ongeslagen en doet het momenteel beter dan Ajax, PSV en Feyenoord. Afgelopen zaterdag werd er met 1-4 gewonnen op bezoek bij FC Groningen. Aanstaande zondag wacht een uitwedstrijd tegen FC Utrecht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nijhuis had die hele wedstrijd het al verkeerd.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen