'FC Barcelona wil voor enorme probleempositie alweer toeslaan'

4 oktober 2022, 12:14

FC Barcelona heeft de transferzomer pas net goed en wel verteerd, maar is op de achtergrond nu alweer bezig met komend seizoen. Vooral voor de positie van rechtsback zoekt Xavi nog een versterking. Daarvoor is het uitgekomen bij Torino voor de Ivoriaan Wilfried Singo.

Dat meldt dagblad SPORT althans dinsdag. Zowel Araújo als Koundé heeft aangegeven zich niet permanent te willen focussen op de positie van rechtsachter, maar op lange termijn als centrumverdediger wil acteren. Hun concurrent Bellerin kreeg slechts een eenjarig contract aangeboden en het is nog onduidelijk welk niveau hij structureel gaat halen.

Bovendien zou Bellerin zelf ook de wens nog hebben om terug te keren naar Real Betis Sevilla, mogelijk in de komende zomer al. Het contract van Roberto loopt af en Xavi liet eerder al doorschemeren dat hij in hem in principe meer een middenvelder dan een rechtsback ziet. Sergino Dest is momenteel nog verhuurd en kan ook op die plek uit de voeten, maar voldoet niet aan het gewenste niveau.

Singo, die al negentig maal voor Torino speelde, is een 21-jarige back die veel indruk maakt met zijn fysieke postuur aan de rechterkant. Hij heeft weliswaar een aflopende verbintenis in Turijn, maar zijn huidige werkgever kan die optie eenzijdig lichten. Hoeveel er voor hem op tafel moet komen om hem los te weken, is niet bekend. Ook Arsenal's William Saliba en Manchester United's Diogo Dalot staan op het lijstje. 

Lees ook: 'FC Barcelona wil Ten Hag van twee basisspelers beroven'

Blessures Barcelona

Op dit moment is de rechtsbackpositie van FC Barcelona overigens ook problematisch. Xavi ziet in Sergi Roberto geen rechtsback, terwijl Héctor Bellerin, Jules Koundé en Ronald Araújo met blessureleed kampen momenteel. Daardoor werd talent Alejandro Baldé afgelopen weekend als rechtsback geposteerd, al kwam ook Roberto even uit op die positie toen hij Jordi Alba kwam vervangen en Balde van kant werd gewisseld.

[tweet,FabrizioRomano/status/1577039768008806401

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen