Liverpool is Ajax voorbij na zuinige overwinning op Rangers

4 oktober 2022, 22:53

Liverpool is in de groep van Ajax op zes punten gekomen door een 2-0 overwinning op het Rangers FC van Giovanni van Bronckhorst. Het had daarvoor twee dode spelmomenten nodig. Bij rust stond de ploeg van Jürgen Klopp namelijk met 1-0 voor door een fraaie vrije trap, terwijl een strafschop in he tweede bedrijf voor de 2-0 zorgde.

Liverpool begon het duel met Rangers in een soort 4-2-3-1-formatie. Darwin Nuñez mocht als diepste spits starten, met het trio Luis Diaz, Diogo Jota en Mohamed Salah daar kort achter. De thuisclub nam al vroeg een voorsprong, toen Trent Alexander-Arnold een vrije trap van een meter of 25 met mathematische precisie in de kruising schoot. Doelman Allan McGregor stond daarna een tweede Liverpool-treffer meermaals in de weg. Zo redde hij tot twee keer toe goed op inzetten van Nuñez. Het zorgde dat Liverpool de kleedkamers slechts met een kleine voorsprong kon opzoeken in de rust.

Het tweede bedrijf was nog geen tien minuten oud toen de veertigjarige doelman toch moest capituleren. Mohamed Salah mocht vanaf elf meter aanleggen en faalde niet: 2-0. Liverpool kon het duel daarna op halve kracht uitspelen. Het ontsnapte nog wel aan een tegentreffer toen oud-Willem II-speler Kostas Tsimikas een voorzet van de doellijn haalde die anders bij de tweede paal zo binnen had kunnen worden getikt door Rabbi Matondo.

Tweede plaats voor Liverpool

Door de overwinning staan The Reds nu met zes punten op de tweede plaats in groep A, waarin Napoli nog altijd de perfecte score heeft. Rangers wist sinds de uitschakeling van PSV in de voorrondes Europees weinig indruk te maken. Van Bronckhorst staat met zijn ploeg nog altijd puntloos onderaan. Volgende week treffen de ploegen elkaar in Glasgow opnieuw. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heerlijk avondje. Dat wordt lekker slapen 😀😀

Ajax2022
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Rij jij nog even een rondje ,met wat lachgas op je eigen de tering tegen een boom 300 km per uur

IronKnuckles
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ziekelijk dit, mentale beperking?

Ajax2022
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Schreuder heeft helemaal geen inzicht, geen kennis van proactief voetbal, geen Ajax DNA ,het is gewoon een grote bullshit trainer ,die nooit op het hoogste niveau iets heeft gepresteerd, hij hangt de grote jongen uit vol trots om als trainer voor de jongens van de grote Ajax te staan coachen ,die man is zelfs niet goed genoeg voor de KkD

IronKnuckles
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Helaas heb je volkomen gelijk. Tactisch onbenul die Schreuder

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat je hem kan verwijten is dat hij geen plan b heeft . Het probleem bij ajax is gewoon het aankoopbeleid . Kampioen zullen ze uiteindelijk toch wel worden met deze selectie . Maar in de cl is het gewoon niet goed genoeg . Tottenham doet zo'n bergwijn niet voor niks weg. En ook wel raar dat buiten ajax er niemand serieus hem wou . Blind ,klaassen ,tadic iedereen ziet dat dat international niet kan ,maar gewoon laten staan ,en de 1e 2 gewoon teruggekocht voor 20 mil. Brobbey ook teruggekocht voor veelste veel . Bassey is een houthakker op cl niveau etcetc. En berghuis is 1 jaar een goeie voor je team ,en krijgt daarna enge trekjes . Ik denk dat ajax eerst weer eens een goeie td moet halen ipv wat er nu loopt

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen