'VAR Van Boekel hangt klacht uit Barcelona boven het hoofd'

5 oktober 2022, 10:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona overweegt een officiële klacht in te dienen bij de UEFA tegen de arbitrage in het gisteren verloren Champions League-duel met Inter (1-0). De Spaanse club laakt niet alleen een aantal beslissingen scheidsrechter Slavko Vincic, maar ook die van Pol van Boekel, die als VAR dienstdeed.

De Spaanse krant Sport schrijft dat Van Boekel Barcelona in de vorige speelronde ook al dwarszat 'toen hij bij 0-0 een duidelijke penalty voor Ousmane Dembélé wegwuifde.' Dat gebeurde in het duel met Bayern München, dat uiteindelijk gewonnen werd door de Duitsers (2-0). Door de nederlaag die Barcelona tegen Bayern leed, en die van dinsdagavond tegen Inter, staat het met drie punten slechts derde in de poule en staat overwintering in de Champions League op de tocht.

Sport weet verder te melden dat Barcelona woensdagochtend nog haar 'onbegrip en woede' aan de UEFA zou willen overbrengen over het functioneren van de arbitrage in Milaan. Belangrijkste punten van kritiek zijn de rol die scheidsrechter en VAR speelden bij het afgekeurde doelpunt van Pedri. Die leek zijn club op 1-1 te zetten, maar zag tot zijn afgrijzen dat een lichte aanraking met de hand door Ansu Fati uiteindelijk reden genoeg bleek om zijn treffer te annuleren.

Aan de andere kant mocht Denzel Dumfries de arbitrage juist dankbaar zijn. Hij werkte in de laatste minuten van het duel met Barcelona een voorzet met de hand weg, maar de scheidsrechter ontging het voorval. Van Boekel beoordeelde de situatie blijkbaar dusdanig dat Vincic niet alsnog naar het scherm geroepen werd. Trainer Xavi kon er tijdens de afsluitende persconferentie gisteravond niet bij: "Wij begrijpen nog steeds niet wat er is gebeurd. Het is gewoon niet rechtvaardig", sprak hij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gilby1975
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik ken nog wel een soortgelijke situatie dit jaar, waar van Boekel maar al te snel was als VAR , om er een scheidsrechter bij te roepen. En die was nog iets discutabeler dan die van gisteren. En verpeste de climax van een voetbalseizoen.

Gilby1975
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik ken nog wel een soortgelijke situatie dit jaar, waar van Boekel maar al te snel was als VAR , om er een scheidsrechter bij te roepen. En die was nog iets discutabeler dan die van gisteren. En verpeste de climax van een voetbalseizoen. Ik zou hem niet graag tegen hebben als VAR.

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tsja dat is een vreemde reactie van Barca, kennelijk weten ze daar niet daar Nederlandse scheidsrechters gewend zijn dat ze invloed hebben op de uitslag van een wedstrijd. Is hier in bv de eredivisie inmiddels al wat meer geaccepteerd denk ik.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen