Marokko
0 – 0
Spanje

Haaland-meter: zo staat zijn recordjacht in de CL ervoor

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

5 oktober 2022 – Manchester City neemt het woensdagavond in de Champions League op tegen FC Kopenhagen. De schijnwerpers in het Etihad Stadium zullen weer voor een groot deel gericht worden op Erling Haaland. De Noor is aan een cijfermatig bizar seizoen bezig, en aast op een aantal Champions League-records die momenteel in handen zijn van Cristiano Ronaldo. FCUpdate.nl legt Haaland langs de Ronaldo-meetlat om te zien hoe hij ervoor staat.

Haaland-meter: zo staat zijn recordjacht in de CL ervoor

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meeste Champions League-goals aller tijden
Ronaldo (37) is natuurlijk al even bezig de records aaneen te rijgen. Dat blijk zeker uit het duizelingwekkende aantal Champions League-treffers dat hij in zijn lange loopbaan maakte: 140 stuks. Haaland (22) komt met zijn 26 doelpunten nog lang niet in de buurt van de Portugees. Toch ligt de Noor ruim voor op het schema van Ronaldo. Die scoorde pas in zijn 23e(!) wedstrijd in het miljoenenbal voor het eerst. In de kwartfinale van het seizoen 2006/07 was het thuis tegen AS Roma (7-1) direct twee keer raak voor de op dat moment eveneens 22-jarige Ronaldo.

Haaland begon een stuk eerder met scoren in het belangrijkste Europese clubtoernooi. Bij zijn Champions League-debuut in september 2019, nog spelend voor Red Bull Salzburg, was het direct drie keer raak. De groepswedstrijd tegen het Belgische KRC Genk werd uiteindelijk mede dankzij Haaland met 6-2 gewonnen. Haaland zou in de resterende vijf groepswedstrijden nog vijf treffers toevoegen aan zijn totaal, maar dat bleek niet genoeg voor plaatsing voor de volgende ronde.

Lees ook: Wát een statistieken: Haaland evenaart Ronaldo met hattrick

Meeste Champions League-goals in een seizoen
In het seizoen 2013/14 zette Ronaldo het record voor meeste treffers in een seizoen op zijn naam. Met maar liefst zeventien doelpunten in slechts elf duels maakte hij er dat seizoen gemiddeld 1,55 per wedstrijd. Een andere som leert dat Ronaldo in dat seizoen elke 58 minuten een Champions League-doelpunt produceerde. Na de eerste twee wedstrijden stond hij in 2013 al op vijf treffers, terwijl hij de groepsfase ondanks het missen van de thuiswedstrijd tegen Galatasaray eindigde met negen goals op zijn naam.

Haaland loopt met drie treffers in zijn eerste twee duels een stukje achter op zijn Portugese rivaal. Omdat hij in de eerste wedstrijd tegen Sevilla (0-4) echter twintig minuten voor tijd naar de kant ging, komt hij op een doelpunt per 53 minuten speeltijd uit. Ook qua doelpunt per duel (1,5) kan Haaland wedijveren met Ronaldo. Die kwam later in zijn recordseizoen ook een aantal wedstrijden niet tot scoren, iets dat Haaland dit seizoen alleen in het competitieduel met Bournemouth (0-0) en het duel om de Community Shield met Liverpool (3-1 nederlaag) overkwam.

Meeste Champions League-duels op rij gescoord

Tussen de Champions League-finale van 2017, die Real Madrid mede door twee treffers van Ronaldo met 4-1 won van Juventus, en de halve finale van het seizoen daarop tegen Bayern München, kwam Ronaldo elf wedstrijden op rij tot scoren. In die serie kwam hij bovenden tot zeventien treffers. Het is nog altijd de langste serie Champions League-wedstrijden op rij waarin een speer tot scoren kwam.

Als Haaland woensdag tegen Kopenhagen op het scorebord weet te komen, dan is dat voor de vierde Champions League-wedstrijd op rij. Zijn huidige serie begon vorig seizoen in de laatste groepswedstrijd van zijn vorige club, Borussia Dortmund, tegen Besiktas (5-0). De laatste wedstrijd waarin hij niet tot scoren kwam was in oktober vorig jaar, toen Dortmund in Amsterdam werd afgeslacht door Ajax (4-0). De langste streak die Haaland nu op zijn naam heeft is zes, tussen oktober 2020 en maart 2021.

Die serie eindigde uitgerekend tegen zijn huidige club Manchester City, dat in de kwartfinale te sterk bleek voor Dortmund. Als Haaland in beide duels van het tweeluik met Kopenhagen tot scoren komt, kan hij op 25 oktober op bezoek in Dortmund zijn persoonlijk record evenaren. Weet hij zijn serie daarna te vervolgen, dan zou het record van Ronaldo in de eerste wedstrijd van de kwartfinale kunnen worden geëvenaard, en in de terugwedstrijd van die ronde gebroken.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd