Bayer Leverkusen verrast en stelt Alonso aan als hoofdtrainer

5 oktober 2022, 19:17   Bijgewerkt: 5 oktober 2022, 19:47

Bayer Leverkusen heeft Xabi Alonso aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. De voormalig voetballer, die in zijn loopbaan actief was voor onder meer Liverpool, Real Madrid en Bayern München, is in Leverkusen de opvolger van Gerardo Seoane.

Bayer Leverkusen was in het afgelopen seizoen nog een van de revelaties in het Duitse voetbal. Het eindigde op de derde plek en kwalificeerde zich daardoor rechtstreeks voor de groepsfase van de Champions League. Bayer Leverkusen wilde dit seizoen dolgraag doorpakken, maar de club heeft een rampzalige start achter de rug. Vooral in eigen land heeft ze nog geen potten kunnen breken. Na acht wedstrijden staat Bayer Leverkusen met slechts vijf punten op de zeventiende plaats. De voorsprong op hekkensluiter Bochum bedraagt vier punten.

In de Champions League boekte de ploeg van Nederlanders Daley Sinkgraven, Mitchell Bakker, Jeremie Frimpong en Timothy Fosu-Mensah weliswaar een knappe zege op Atlético Madrid, maar werd er verloren van Club Brugge en FC Porto. De Portugezen waren dinsdagavond nog met 2-0 te sterk. Het vertrouwen in een ommekeer onder leiding van Seoane was verdwenen. Eerder vandaag gingen er al berichten rond dat Bayer Leverkusen afscheid zou gaan nemen van Seoane en er in de persoon van Alonso al een opvolger klaar stond. Bayer Leverkusen heeft zojuist bevestigd dat het afscheid neemt van Seoane en de oud-middenvelder zijn taken overneemt.

Het wordt Alonso zijn eerste avontuur als hoofdtrainer. De Spaanse legende was de afgelopen jaren wel al actief als jeugdtrainer bij Real Madrid en hoofdtrainer bij Real Sociedad B. Aan Alonso nu de taak om Bayer Leverkusen weer aan het voetballen te krijgen en de degradatieplaatsen in de Bundesliga achter zich te laten. Zaterdag staat Alonso voor het eerst langs de lijn als hoofdtrainer van de huidige nummer zeventien van de Bundesliga. Hij debuteert met een thuiswedstrijd tegen Schalke 04. "Ik ken Leverkusen als een uitstekende club van mijn tijd in Duitsland. Bayer 04 heeft altijd goede spelers gehad, ik zie ook veel kwaliteit in deze selectie. Ik heb veel zin in deze uitdaging", aldus Alonso.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen