Sevilla ontslaat Lopetegui bijna meteen na laatste fluitsignaal

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

5 oktober 2022 – Julen Lopetegui is niet langer de trainer van Sevilla. De Spaanse club heeft hem slechts een half uur na de nederlaag tegen Borussia Dortmund (1-4) op straat gezet.

Sevilla ontslaat Lopetegui bijna meteen na laatste fluitsignaal

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Het ontslag van Lopetegui hing al in de lucht. Spaanse media meldden eerder deze week dat de wedstrijd tegen Dortmund de laatste van de trainer in dienst van Sevilla zou zijn, ongeacht het resultaat. Lopetegui is ontslagen omdat de resultaten dit seizoen flink tegenvallen.

Waar Sevilla de afgelopen drie seizoenen onder Lopetegui op de vierde plaats in de Spaanse competitie eindigde, staat de Andalusische club nu slechts zeventiende. In de Champions League lijkt het behalen van de derde plaats en daarmee doorstromen naar de knock-outfase van de Europa League het hoogst haalbare.

Opvolger
Het gaat naar verwachting niet lang duren voordat Sevilla de opvolger van Lopetegui presenteert. Dat wordt Jorge Sampaoli, die in het seizoen 2016/17 eerder werkzaam voor de club was. De Argentijnse trainer gaat bij Sevilla samenwerken met onder meer Karim Rekik, Nemanja Gudelj, Jesús Corona en Kasper Dolberg.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  LaLiga

  gerelateerd