Subliem PSV snoert critici de mond met klapper in Europa League

6 oktober 2022, 20:37   Bijgewerkt: 18 januari 2023, 19:25

PSV heeft donderdagavond in de Europa League laten zien waar het toe in staat is. Tegen een matig FC Zürich waren de Eindhovenaren in de eerste helft dodelijk in de omschakeling en lieten ze niks over van de Zwitsers: 1-5. Zo kunnen de Eindhovenaren weer ademhalen in Europa en tankt de ploeg vertrouwen richting een drukke periode.

Na de afstraffing tegen Cambuur (3-0) greep Ruud van Nistelrooij in en namen Guus Til en Jordan Teze plaats op de bank. Met name de terugkeer van Yorbe Vertessen in de basis bij PSV leek het missende puzzelstukje voor PSV. De snelheid en de diepgang van de aanvaller vormde een ware nachtmerrie voor het centrale koppel van Zürich, waardoor hij na een kwartier al twee keer op het scoreformulier verscheen. Bij de openingstreffer wist de jonge Belg een lange bal van Armando Obispo goed aan te nemen en vervolgens in de hoek te schuiven, waarna Vertessen in de vijftiende minuut zelf het balbezit overnam en de counter knap afrondde.

In de tweede helft kwam er niet veel verandering in het spelbeeld. Hoewel het balbezit perfect was verdeeld tussen beide ploegen was PSV veel dreigender en na tien minuten resulteerde dit dan ook in de mooiste treffer van de Eindhovenaren. Gakpo sneed vanaf de linkerkant naar binnen en haalde verwoestend uit richting de verre hoek. Hierna was de druk er af voor PSV en gaf Van Nistelrooij een aantal sterkhouders rust waardoor onder andere Anwar el Ghazi en Johan Bakayoko de kans kregen om zich te laten zien. De Zwitsers zakten verder in op de eigen helft, waardoor PSV minder snel kon omschakelen en de combinatie zocht.

Uiteindelijk zou het tempo in de wedstrijd enigszins afzwakken en vonden beide ploegen het voldoende. PSV had het betere van het spel, maar wist niet meer tot een treffer te komen, Zürich daarentegen kon toch nog wat terug doen via voormalig NEC-speler Jonathan Okita, die een goede voorzet van Tosin Aiyegun, uitblinker aan Zwitserse zijde, binnen kon koppen. Toch kwam de wedstrijd geen moment meer in gevaar voor de Eindhovenaren. Hierdoor neemt PSV tijdelijk de koppositie in groep A van de Europa League over en kunnen de Eindhovenaren zich vol vertrouwen richten op de uitwedstrijd tegen Heerenveen.

Zie ook: Lek boven bij PSV? Gakpo pegelt op fraaie wijze raak in Zürich

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

ronaldsahasrara25
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou sorry hoor. Maar heeft had toch vooral te maken het dramatisch spelende Zurich. Ik heb de laatste jaren geen slechter elftal gezien in de Europeesche wedstrijden dan dit armetierig Zurich. Die laatste man van hun ( nr. 31), sprong iedere bal van zijn voet en had een startsnelheid en draaicirkel van een luiaard!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen