Feyenoord en AZ juichen na uitslagen van tegenstanders

6 oktober 2022, 20:45   Bijgewerkt: 7 oktober 2022, 07:14

Feyenoord kan met een goed gevoel beginnen aan de ontmoeting van FC Midtjylland in de groepsfase van de Europa League. De Rotterdammers kregen in de eerste speelronde voetballes van SS Lazio en wonnen vervolgens met royale cijfers van Sturm Graz. Maar de Italiaanse ploeg liet donderdag op bezoek in Oostenrijk verrassend twee punten liggen (0-0).

Daardoor kunnen de Rotterdammers donderdagavond met een zege alleen aan kop komen in Groep F. In de eerste twee duels hadden alle vier de ploegen drie punten verzameld, waarbij Feyenoord op basis van doelsaldo opmerkelijk genoeg al bovenaan stond, ondanks de forse nederlaag bij het eerste groepsduel in Rome.

Maar SS Lazio liet op bezoek bij FC Midtjylland al zien zeker niet onverslaanbaar te zijn (5-1 verlies), ook in Oostenrijk kon Maurizio Sarri met zijn elftal allesbehalve imponeren. Door een goal van Ciro Immobile leek het vlak voor tijd alsnog goed te komen voor de Italiaanse club, maar die treffer werd afgekeurd wegens een paar centimeter buitenspel. Daardoor zal Feyenoord donderdagavond in Denemarken met een goed gevoel aan het duel starten.

Dnipro – FC Vaduz 2-2

Waar PSV-opponent FC Zürich laatste staat in Zwitersland, komt FC Vaduz zelfs uit op het tweede niveau van Zwitersland. De tegenstander van AZ in de groepsfase van de Europa League had donderdagavond desondanks lang zich op een uitstekend resultaat bij de nummer twee van Oekraïne. Via Fabia Fehr en Cédric Gasser stond de hekkensluiter van de groep lange tijd zelfs op voorsprong, maar Oleksandr Pikhalyonok zorgde alsnog voor een punt voor de nummer twee in de groep van AZ. Dat beide ploegen opnieuw punten verspelen, is uitstekend nieuws voor de nog foutloze ploeg van Pascal Jansen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen