Engelse media keihard voor Tyrell Malacia na nieuwe flater

7 oktober 2022, 07:44   Bijgewerkt: 7 oktober 2022, 08:28

Tyrell Malacia maakt een moeizame periode door bij Manchester United. De 23-jarige linksback zakte afgelopen weekend door het ijs in de stadsderby tegen Manchester City en vertolkte donderdagavond op bezoek bij Omonia Nicosia opnieuw een negatieve hoofdrol. De Engelse media sparen hem niet.

Malacia kreeg op Cyprus de kans om zich te revancheren voor zijn mindere optreden van afgelopen zondag. Het werd echter niet de avond waar de voormalig speler van Feyenoord op had gehoopt. Na ruim een halfuur leed hij dodelijk balverlies, waarna Omonia Nicosia in de counter op een 1-0 voorsprong kwam. Het was een van de laatste acties van Malacia, die in de rust door trainer Erik ten Hag naar de kant werd gehaald.

Het regionale Manchester Evening News beoordeelt het optreden van Malacia in de Europa League met een 3. Het dagblad stelt dat de Oranje-international niet alleen bij het tegendoelpunt, maar ook daarvoor en daarna slordig speelde. De internationale tak van ESPN is wat milder en geeft Malacia een 5 als rapportcijfer, maar benadrukt wel dat hij de slechtste man aan de zijde van Manchester United was.

90Min geeft Malacia (samen met de eveneens in de rust gewisselde Jadon Sancho) eveneens het laagste rapportcijfer: een 3. 'Aanvallend voegde hij niets toe en hij maakte een enorme fout waarmee hij Omonia het openingsdoelpunt schonk. Het hielp niet dat hij totaal niet werd geholpen door zijn teamgenoten, maar hij had het desondanks veel beter moeten doen', valt te lezen.

Blik op komende weken

Het is nog maar de vraag of Malacia komend weekend tegen Everton opnieuw een basisplaats heeft bij Manchester United. Het moment lijkt aangebroken dat Ten Hag gaat ingrijpen en met Luke Shaw gaat starten. Voor Malacia zou dat in meerdere opzichten slecht nieuws zijn. Mocht hij zijn basisplaats kwijtraken, dan is de kans immers wat kleiner dat hij op het WK deel uitmaakt van de eerste elf van bondscoach Louis van Gaal.

Zie ookAntony in opspraak bij Manchester na onsportieve actie

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen