Samenwerking Ajax en Ocampos in januari mogelijk al ten einde

7 oktober 2022, 14:51   Bijgewerkt: 7 oktober 2022, 15:09

De samenwerking tussen Ajax en Lucas Ocampos zou zomaar tot een aantal maanden beperkt kunnen blijven. Jorge Sampaoli zou volgens Fichajes de 28-jarige Argentijnse aanvaller naar Sevilla willen terughalen.

Sampaoli werd deze week door Sevilla aangesteld als opvolger van Julen Lopetegui. Zijn verlanglijstje voor de winterse transferperiode heeft hij meteen ingeleverd bij technisch directeur Monchi. De meest opvallende naam op het lijstje is die van Ocampos, die vrij recent op huurbasis de overstap naar Ajax maakte.

Ajax had in laatste week van de zomer zijn pijlen aanvankelijk gericht op Hakim Ziyech, maar zijn komst bleek onhaalbaar. Uiteindelijk werd Ocampos gestrikt als opvolger van de naar Manchester United verkochte Antony, al had de komst van de Argentijn wel wat voeten in de aarde. De Raad van Commissarissen van Ajax blokkeerde een definitieve transfer, waarna de clubs op het laatste moment een huurdeal overeenkwamen.

Ocampos komt vooralsnog weinig aan spelen toe bij Ajax. De teller staat op slechts 108 minuten, verdeeld over vijf wedstrijden. De Amsterdammers huren Ocampos tot het einde van het seizoen van Sevilla en kunnen hem dan definitief overnemen, maar er moet de komende maanden het nodige veranderen wil Ajax de koopoptie lichten. Wie weet komt het in januari al tot een einde van de samenwerking, als de leiding van Sevilla het verzoek van Sampaoli inwilligt.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lekker ophalen, Hamstra en Huntelaar zijn voor een fout behoed door de RVC.

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Schrijf het nogmaals. Ajax (en supporters) mag de Raad van Commissarissen zeer dankbaar zijn dat ze hebben ingegrepen. Hadden ze dat niet gedaan had Ajax een speler gekocht voor 20 miljoen euro met een miljoenensalaris die gewoon (nog) niet voldoet.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen