Willem II - FC Den Bosch toch voortgezet: uitvak leeggeveegd

7 oktober 2022, 21:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De derby tussen Willem II en FC Den Bosch wordt vrijdag toch nog hervat. De wedstrijd werd al na iets meer dan een kwartier spelen stilgelegd, toen er door de uitsupporters vuurwerk op het veld werd gegooid. Daarna was het lang onduidelijk wat er zou gebeuren, maar om 21.45 uur wordt er dus weer gevoetbald. Wel is het uitpubliek dan niet meer aanwezig. 

Het was voor het eerst sinds 2014 dat de derby tussen de twee Brabantse clubs op het programma stond. Op voorhand beloofde dat een zeer mooie voetbalavond, maar al snel werd duidelijk dat het ook anders kon gaan lopen. Al na één minuut konden de bezoekers de openingstreffer vieren, maar werden zij daarbij bekogeld door het thuispubliek.

Een kwartier erna ging het opnieuw mis, toen er vuurwerk op het veld belandde. Voor scheidsrechter Martin Pérez was dat reden om de wedstrijd te staken en de spelers van beide clubs naar binnen te sturen. Op de tribunes bleef het echter onrustig. Lange tijd bleef een beslissing over het wel of niet hervatten van de wedstrijd dan ook uit.

Geen uitpubliek

Uiteindelijk werd er dus besloten om door te spelen. Dit was echter alleen mogelijk nadat het uitvak door de ME was schoongeveegd. Vanaf 21.45 uur zal er in Tilburg dus zonder uitsupporters verder gevoetbald worden. Dit gebeurt bij een tussenstand van 0-1. 

Zie ook: Brabantse derby levert problemen op: duel gestaakt na vuurwerk

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen