Lacazette gooit met ontwijkend antwoord Bosz voor de bus

8 oktober 2022, 09:07

De positie van Peter Bosz bij Olympique Lyon is sinds vrijdagavond nog wankeler. De Nederlandse trainer verspeelde weer wat krediet door thuis niet te winnen van Toulouse (1-1). Dat aanvoerder Alexandre Lacazette het in een interview niet openlijk opnam voor Bosz, lijkt veel over de situatie te zeggen.

Lyon leed tegen Toulouse alweer het vijfde puntenverlies op rij in de Ligue 1. Hoewel voorzitter Jean-Michel Aulas deze week nog aangaf Bosz niet zomaar te zullen ontslaan, zit de trainer na het volgende tegenvallende resultaat toch echt op de schopstoel. Lacazette kreeg vrijdagavond de kans om Bosz in bescherming te nemen, maar liet dat na.

De ervaren aanvaller werd na afloop gevraagd of hij door wil gaan met Bosz. In plaats van zijn trainer te steunen, ontweek Lacazette de vraag. "Ik wil wedstrijden winnen. Het is aan het bestuur, niet aan mij", antwoordde hij. Opvallend was dat hij wel de keuze van de trainer om Moussa Dembélé twintig minuten voor tijd naar de kant te halen bekritiseerde. "Dat verraste mij. Als aanvaller begrijp ik niet dat er een aanvaller uit wordt gehaald op het moment dat we moeten scoren. Maar de trainer maakt zijn keuzes en die moeten we respecteren."

Reactie Bosz

Waar de roep om het vertrek van Bosz steeds luider klinkt, is de trainer niet van plan zelf de handdoek in de ring te werpen. "Ik heb nog steeds hoop. Op het moment dat ik dat niet meer heb, zal ik de voorzitter vertellen dat ik niet weet hoe het verder moet. Ik heb meer dan een jaar met deze jongens gewerkt en weet dat ze het beter kunnen doen", aldus de trainer.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen