Cillessen last mediapauze in: "Hij heeft ook een familie"

9 oktober 2022, 08:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jasper Cillessen heeft besloten voorlopig niet met de media te praten. De beslissing volgt op de aanhoudende berichten van de afgelopen weken. Onder meer Rafael van der Vaart liet zich kritisch uit over de doelman, die zaterdagavond wederom een puike wedstrijd keepte tegen Excelsior (1-1).

Zijn trainer Rogier Meijer vond het niet niks wat zijn ervaren keeper over zich heen heeft gekregen. "Uiteraard is hij ook een mens van vlees en bloed", zegt de oefenmeester tegen ESPN. "Hij leest ook kranten, heeft ook een familie." Inhoudelijk wil Meijer niet teveel ingaan op de ontstane discussie: "Wij hebben een bondscoach die meer dan capabel genoeg is om zelf een keuze voor een keeper te maken."

Van der Vaart had bij Studio Voetbal een aantal uitspraken gedaan die niet goed vielen bij de doelman. De oud-middenvelder, die bij Oranje nog samenspeelde met de doelman, noemde diens uitspraken 'oncollegiaal'. Cillessen had in een interview aangegeven zelf de enige keeper met toernooi-ervaring te zijn in de selectie van het Nederlands elftal. "Als ik eerlijk ben: het is een beetje een naar mannetje", deed Van der Vaart er later nog een schepje bovenop.

Bloedhekel

Cillessen laakte de woorden van zijn voormalige ploeggenoot woensdag nog. "Ik wil niet dat mensen over mij kunnen zeggen dat ik iemand tegenwerk. Daar heb ik een bloedhekel aan", zei hij toen tegen Voetbal International. De keeper, die afgelopen zomer na een periode bij Ajax en in Spanje bij FC Barcelona en Valencia terugkeerde in Nijmegen, liet op het veld in ieder geval zien waarom hij vindt dat hij in Qatar de eerste keuze onder de lat zou moeten zijn. Vooral zijn redding op de kopbal van Couhaib Driouech in de eerste helft mocht er zijn.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen