Wéér heldenrol Gakpo: PSV maakt einde aan zeer pijnlijke reeks

9 oktober 2022, 18:42   Bijgewerkt: 9 oktober 2022, 18:50

PSV heeft geen misstap gemaakt in de felle strijd om de landstitel. De ploeg van Ruud van Nistelrooij moest tot het laatste fluitsignaal vrezen voor puntenverlies, maar boekte uiteindelijk een 0-1 overwinning op SC Heerenveen. Sterspeler Cody Gakpo nam de Eindhovense topclub andermaal bij de hand. Daarmee won PSV voor het eerst sinds 2011 weer eens in het Abe Lenstra Stadion.

Vorige week speelde PSV ook al een uitwedstrijd in het hoge noorden. SC Cambuur won toen knap van de Eindhovenaren met 3-0. Dit beschamende verlies werd echter wel gerevancheerd door de ploeg van Ruud van Nistelrooij door in de Europa League met 1-5 te winnen van Zwitserse hekkensluiter FC Zürich. Heerenveen speelde vorige week zondag doelpuntloos gelijk op bezoek bij FC Emmen en startte vandaag met dezelfde opstelling als vorige week. Heerenveen is een ware angstgegner voor PSV, die sinds 2011 in de Eredivisie niet wist te winnen in Heerenveen.

De ploeg van Kees van Wonderen begon sterk aan de wedstrijd in het Abe Lenstra stadion. Er werd hoog druk gezet op de Eindhovense defensie en de ploeg uit Friensland kwam er af en toe gevaarlijk uit met pogingen van Sarr. Ook de Eindhovenaren kwamen er af en toe gevaarlijk uit met schoten van Simons en een poging op de lat van Sangaré. In de slotfase van de eerste helft wisten beide ploegen niet gevaarlijk te worden. Wel vielen Vertessen en Saibari uit met blessures. Dit zijn twee aderlatingen voor PSV, die eerder dit seizoen al De Jong, Van Ginkel, Madueke, Boscagli en Junior zagen uitvallen. 

Ook in het begin van de tweede helft kreeg PSV niet de overhand tegen Heerenveen. Op het middenveld was er sprake van een patstelling en er waren weinig kansen aan beide kanten. Het enige gevaarlijke moment van de eerste fase van de tweede helft kwam vanuit een dood spelmoment. De door El Ghazi ingeschoten vrije trap werd knap gekeerd door Noppert.

Gakpo wist uiteindelijk in de 76e minuut de ban te breken. Na een Gakpoiaanse slalom schoot de aanvaller de bal hard in de hoek naast de goed keepende Noppert: 0-1. Na het doelpunt speelde PSV de wedstrijd volwassen uit zonder grote kansen weg te geven waarna de wedstrijd eindigde in een 0-1 overwinning voor de uitploeg.

Door de overwinning klimt PSV weer naar de derde plek en kan het met een goed gevoel zich gaan voorbereiden op de thuiswedstrijd tegen FC Züruch aankomende donderdag. Heerenveen blijft steken op een achtste plaats en kan zich op gaan maken voor de lastige uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles in Deventer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen