Juventus ondanks absoluut dramatische reeks verder met Allegri

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

11 oktober 2022 – Massimiliano Allegri hoeft ondanks de nederlaag die zijn Juventus leed op bezoek bij Maccabi Haifa (2-0) niet te vrezen voor zijn baan. Dat heeft voorzitter Andrea Agnelli na de wedstrijd laten weten aan Sky Sport Italia.

Juventus ondanks absoluut dramatische reeks verder met Allegri

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Dit is een moeilijke nacht, in een moelijke tijd voor de club. En ook het moment om verantwoordelijkheid te nemen, daarom sta ik hier", zei de voorzitter onder meer. "Ik schaam me voor wat hier gebeurd is, ben oprecht boos", vervolgde hij. Toch schaarde hij zich vierkant achter de trainer die de Oude Dame dit seizoen maar niet aan het voetballen weet te krijgen: "Allegri is onze coach, en dat zal hij ook blijven."

"Bij Juventus evalueren we altijd aan het einde van het seizoen", legde Agnelli even later uit. "Ik heb altijd moeite gehad om iemand tijdens een seizoen weg te sturen, en ik blijf daar niet in geloven." In Italië gingen de laatste tijd geruchten dat de hoge afkoopsom die in het contract van de trainer is opgenomen de enige reden is dat hij nog altijd in het zadel zit, maar ook daar is volgens Agnelli niets van waar: "Nee, je zit er helemaal naast. Ik kan hem niet de schuld geven van het feit dat we niet één duel op het veld winnen."

Geen succesvolle comeback
Allegri ligt de laatste weken steeds zwaarder onder vuur in Turijn. De trainer was tijdens zijn eerste periode nog uiterst succesvol met onder meer vijf landstitels op rij tussen 2014 en 2019. Ook bereikte de club in die periode twee keer de finale van de Champions League, al werden die allebei verloren. Na zijn terugkeer vorig seizoen ziet het er een stuk minder rooskleurig uit voor Allegri. Zo moest het de landstitel vorig seizoen aan Inter laten, en eindigde Juve slechts als vierde. Dit seizoen staat de ploeg er met een voorlopig achtste plaats in de competitie er nog een stuk slechter voor. In de Champions League-poule staat Juventus bovendien onderaan na de nederlaag in Haifa.

  • Topclub Adv

    Jacks stunt met waanzinnige actie: scoren we tegen de Fransen? Dan win je €100,00 met slechts €1,00 inzet!

    Scoort Nederland tegen Frankrijk, dan win je aanstaande vrijdag vijftig tot honderd euro.

  • Reacties

    Eredivisie

    gerelateerd