Xavi verwacht verdediger op tijd terug te hebben voor El Clásico

13 oktober 2022, 12:52

Goed nieuws uit de ziekenboeg van FC Barcelona. Trainer Xavi lichtte voor het Champions League-duel met Inter (3-3) al een tipje van de sluier op, toen hij aangaf te verwachten dat een van zijn steraankopen van afgelopen zomer de wedstrijd tegen Real Madrid van aanstaande zondag vermoedelijk gaat halen.

Het gaat om Jules Koundé (23). Hij raakte in september geblesseerd bij de nationale ploeg van Frankrijk, maar is op de weg terug. "Het zal er van afhangen hoe hij zich voelt", zei Xavi woensdag. "Maar ik zie dat hij het goed doet. Naar mijn inschatting kan hij er zondag bij zijn." De terugkeer van de Frans international komt de Catalanen zeer gelegen. Met Andreas Christensen en Ronald Araujo zijn twee andere belangrijke kandidaten voor een plaats centraal achterin nog altijd niet van de partij.

Zonder de geblesseerde verdedigers speelde Barcelona tegen Inter met Eric Garcia en routinier Gerard Piqué in het centrum. De verdediging ging bepaald niet vrijuit bij de tegentreffers in het Champions League-duel. Door het gelijkspel heeft Barcelona kwalificatie voor de laatste zestien in het miljoenenbal niet meer in eigen hand. 

Lees ook: Xavi: "Deze Champions League is heel erg wreed voor ons"

Bank dreigt voor Frenkie

Frenkie de Jong moest het tegen de Italianen doen met een invalbeurt, net als vorig weekend in de competitie tegen Celta de Vigo (1-0 overwinning). Xavi lijkt, sinds De Jong door een blessure enkele weken niet inzetbaar was, te hebben gekozen voor een volledig Spaans middenveld. Sergio Busquets, Pedri en Gavi mochten in de afgelopen twee wedstrijden telkens starten. Voor Memphis Depay komt de clash met Real sowieso nog te vroeg.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen